2024. április 24. Szerda, György.
 

A jövõ egészséges társadalmáért címmel szervezett konferenciát Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt február 20. és 22. között. A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

Két felnõttet és három gyermeket szállítottak a mentõk a debreceni Kenézy Kórházba megfigyelésre szén-monoxid-mérgezés miatt csütörtökön este Hajdúszoboszlóról – tudtuk meg Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivõjétõl.

Száz éve az agráriumért2014-02-11 12:49:39

Centenáriumát ünnepelte a Hajdúszoboszlói Gazdakör.

Álarc nemezbõl2014-01-28 16:14:36

A hajdúszoboszlói Bocskai Rendezvényközpontban kézmûves foglalkozással és sütemény bemutatóval várták a látogatókat január 25-én.

A szakember szerint nem szüntetnék meg a szoboszlói tárolót.

A Jégvirágzás költõje2014-01-03 09:44:02

Alkotói munkásságát Hajdúszoboszlón kezdte, és azóta sem szakadt el a várostól Tatár Éva, a Napló nyugalmazott újságírója, akinek elsõ, Jégvirágzás címû verseskötetét karácsony elõtt (december 19-én) mutatták be a fürdõváros könyvtárában.

Mind a belföldi, mind a külföldi turisták száma nõtt az év elsõ tíz hónapjában a tavalyi év azonos idõszakához képest az Észak-Alföldön, ahová az idén már több mint félmillióan látogattak – mondta Katona Ilona, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. regionális marketing igazgatója egy szerdai szakmai rendezvényen.

Fényes hintón, öt manó és két krampusz kíséretében érkezik a Mikulás a szoboszlói strand fõbejáratánál lévõ fedett térre pénteken fél ötkor – tájékoztatta a Naplót Majoros Petronella szervezõ.

„Pecsétek a Hajdúság történetébõl” – válogatás a Hajdúkerület és Hajdú Vármegye közösségi jelképeibõl – ezzel a címmel nyílt kiállítás a megye napja tiszteletére szerdán Hajdúszoboszlón, a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központban.

Bemutatták a Magyar Pékszövetség új védjegyét Hajdúszoboszlón pénteken.

Kigyulladt egy négy lakásos sorház tetõszerkezete a fürdõvárosban, a Bajcsy Zsilinszky utcában, szerda délután.

Éjszakai riasztással kezdõdött a HUNOR hivatásos és a HUSZÁR önkéntes katasztrófavédelmi mentõszervezet újonc állományának gyakorlata.

Egy porszemnyi jó ötlet2013-10-08 15:34:14

A Hajdúszoboszlói Porszem Lovas Egyesület elsõ alkalommal szervezett nyílt napot az Állatok Világnapja tiszteletére. A rendezvény címe : „Állatok az életért”.

illusztráció
Nézze meg hol mérnek megyénk útjain április 8- 14 között!

Háromhelyszínes idegenforgalom Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Egy a napokban a Magyar Turizmus Zrt. által kiadott, a Központi Statisztikai Hivatalban készített lista szerint Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik a Magyarországon tavaly eltöltött vendégéjszakák tekintetében. Annak ellenére is, hogy a 719 ezres szám 7,7 százalékos visszaesést jelent 2010-hez képest. A kimutatásból az is kiderült, hogy 20 várost figyelembe véve Debrecen 12. Gyõr után, de 2 hellyel megelõzve Szegedet és 4-el Pécset. Ebben a listában nem szerepel Hortobágy, hiszen nem ott éjszakáznak a vendégek, de tudjuk, kedvelt célpont.

Tizenhetedik születésnapját ünnepelt a Hajdúszoboszlói Életerõ Egyesület a hét végén.

Háború nincs, víz van - röviden így reagált Hajdúszoboszló polgármestere, Sóvágó László a Független Hírügynökség érdeklõdésére a sajtóban megjelent hírre, hogy nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdéssé vált a termálvíz kitermelés ügye a fürdõvárosban. Cáfolta, hogy politikai kérdés lenne a gyógyvíz ügye.

Nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdés Hajdúszoboszlón a termálvíz kitermelés ügye. A Népszava információi szerint két új luxusszálloda épül a Hajdú-Bihar megyei fürdõvárosban, és mindkettõ szeretné saját medencéit a híres gyógyvízzel feltölteni.

Nettó 800 millió forintért kelt el a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb, a szerzõdésben azonban nemcsak a vételárról, hanem az alkalmazottak sorsáról is döntöttek.

A Vám-és Pénzügyõrség munkatársai január 12-én jövedéki ellenõrzést tartottak egy hajdúszoboszlói házban.

Fergeteges operettgálát láthatott a szép számú közönség újév elsõ napjának estéjén a hajdúszoboszlói mûvelõdési központ színháztermében.

December 11-12-én Békéscsabán rendezték meg a XXXVI. Viharsarok-kupa nemzetközi úszóversenyt amelyen három országból, 22 klub 231 versenyzõje állt rajtkõre.

Mikulás napi gálát rendezett a Hajdúszoboszlói Árpád SE az elmúlt hét végén az Árpád uszodában; az egyesület immár tizenkét éve rendszeresen megtartja ünnepségét sportolói számára.

Még a zord idõjárás beköszönte elõtt befejezõdtek az NB III-as pontvadászat küzdelmei. A Tisza-csoportban szereplõ újonc Hajdúszoboszló az egész õszi idény alatt kitett magáért, és a záró, 15. fordulóban sem okozott csalódást drukkereinek.

Jelentõs uniós támogatással, három települési önkormányzat közös beruházásában valósult meg a három középiskolát magába foglaló Pálfi István TISZK (Térségi Integrált Szakképzõ Központ) mûszaki-, technikai fejlesztése, infrastrukturális átalakítása.

« Előző « 4. oldal »  Következő »