2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Etikai chartát és választási kódexet fogadott el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati közgyûlésén. A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke a Dunaújvárosban tartott közgyûlés után az MTI-vel.

Szakmai-etikai charta kidolgozása kezdõdött meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK), a magatartásmintákat rögzítõ dokumentumot februárban fogadhatják el. Errõl Gulyás Tibor, a HÖOK január 1-én hivatalba lépett új elnöke beszélt az MTI-nek adott interjúban, kitérve arra is, hogy a charta létrejöttét a gólyatábori történések is idõszerûvé tették. A kidolgozáskor az ombudsmani ajánlásokat is tanulmányozni fogják.

Szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugvó felsõoktatási törvényt szeretnének a hallgatók, ezért tüntetnek csütörtökön a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében az oktatási államtitkárság elõtt. A demonstrációt annak ellenére tartják meg, hogy szerdán, a közigazgatási miniszternél tartott egyeztetésen jelentõsen közeledett a két fél álláspontja.

« 1. oldal »