2024. április 23. Kedd, Béla.
 

 

Holló László képeibõl nyílt kiállítás az Újirázi plébánián, ahol megjelentek Komádiból Tóth Ferenc polgármester és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Hidvégi László alpolgármester, Balogh Sándor református lelkész, önkormányzati képviselõk, Gulyás János a Keresztény Értelmiség Szövetségének tagja és családja, Furák Károly Újiráz polgármestere, Dr. Dénes Zoltán plébános, kanonok, Várfi András Gyomaendrõd polgármestere, Dr. Szonda István a Gyomaendrõdi Tájház és Helytörténeti Múzeum vezetõje, Dr. Ujváry Zoltán emeritus, Dr. Bartha Elek tanszékvezetõ, egyetemi tanár a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszékérõl. Valamint ott voltak a helyi, a környezõ települések katolikus, református egyház tagjai és a mûvészet iránt érdeklõdõk is.

 

 

Expresszivitás és a Magyar Alföld Holló László és Bozsó János festészetében
A XX. század mûvészeti irányzatai közül az expresszionizmus az egyik legösszetettebb vonulat. Az alkotó a valóság spontán elfogadásán túl hangsúlyozottan szenvedélyes egyéni kifejezésmóddal fogalmazza meg mondanivalóját.

 

 

Születésének 125. évfordulója alkalmából koszorúzással és díjátadással emlékeztek Holló László Kossuth-díjas festõmûvészre a róla elnevezett debreceni emlékmúzeumban.

« 1. oldal »