2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

Nádudvar – Mihályhalmánál, Nádudvar külterületén, a volt lõtérnél nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje.

Már hagyománnyá vált, hogy minden év Pünkösdjének szombatján megrendezi a Hortobágyi Nonprofit Kft. az Országos Gulyásversenyt és Pásztortalálkozót Hortobágyon, a Pusztai Állatparkban.

Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége és Hortobágy Önkormányzata „Szabadidõ, sport és egészségügyi napot” szervezett Hortobágyon.

Hortobágy – „Kifelé bõg a jószág”, érzi a zöld szagát, mondták a régiek. Így jött el minden évben az ideje a kihajtásnak, amikor is a telelõ helyérõl a pusztába indulhatott az állat.


Három új turisztikai látványossággal gazdagodott a Hortobágyi Nemzeti Park !

A hagyományos hortobágyi idegenforgalmi vonzerõ – puszta, csikós, gulyás – mellett egyre nagyobb teret kapnak az ökoturisztikai értékek is a Hortobágyon. Az új fejlesztések eredményeit a nemzeti park május 30-án mutatta be az Európai Unió agrárminisztereinek.

Az informális találkozó keretében az agárminiszterek megismerkedtek a Hortobágy természeti és kulturális örökségével, megtekintették a HNPI több kiállítását, valamint részt vettek a több mint 300 éves Mátai ménes programján. A nagyszabású rendezvény közremûködõ szervezetei a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágy Halgazdaság Zrt. voltak.

Lángoló tûz Hortobágyon2009-08-31 12:36:55

A lángok vasárnap délelõtt csaptak fel a Hortobágyon. Délutánra már 20 hektáron pusztított a tûz, az oltásban a hajdúszoboszlói, debreceni, püspökladányi és karcagi tûzoltók is dolgoztak.

Hetvenezernyi darut számoltak meg a múlt héten a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberei a hortobágyi pusztákon.

« Előző « 2. oldal »