2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Magyar és lengyel vendégek érkeztek tavaly legnagyobb számban Hajdúszoboszlóra.

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

A görög idegenforgalom akár jól is járhat a válsággal, egészen olcsó lehet egy görögországi nyaralás, bár elemzõk szerint biztonságosabb, ha csak a jövõ évi szezonban utazunk.


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?

Folytatódik a tavalyi kedvezõ tendencia a turizmusban az MTI-nek nyilatkozó szakértõk szerint, erre engednek következtetni a márciusi és az elsõ negyedéves eredmények is.

Akciós ajánlatokkal készültek a Valentin-napra a magyarországi szállodák, ahol az MTI tudósítói által készített körkép szerint kiemelkedõen magas lesz a foglaltság.

A belföldi idegenforgalmi adatokban is tükrözõdnek a javuló fogyasztói várakozások az ING vezetõ elemzõje szerint, míg a szállodaszövetség fõtitkára bízik abban, hogy a külföldi vendégéjszakák májusi csökkenése csak átmeneti megtorpanás.

A második legnépszerûbb település Hajdúszoboszló.

Mind a belföldi, mind a külföldi turisták száma nõtt az év elsõ tíz hónapjában a tavalyi év azonos idõszakához képest az Észak-Alföldön, ahová az idén már több mint félmillióan látogattak – mondta Katona Ilona, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. regionális marketing igazgatója egy szerdai szakmai rendezvényen.

Háromhelyszínes idegenforgalom Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Egy a napokban a Magyar Turizmus Zrt. által kiadott, a Központi Statisztikai Hivatalban készített lista szerint Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik a Magyarországon tavaly eltöltött vendégéjszakák tekintetében. Annak ellenére is, hogy a 719 ezres szám 7,7 százalékos visszaesést jelent 2010-hez képest. A kimutatásból az is kiderült, hogy 20 várost figyelembe véve Debrecen 12. Gyõr után, de 2 hellyel megelõzve Szegedet és 4-el Pécset. Ebben a listában nem szerepel Hortobágy, hiszen nem ott éjszakáznak a vendégek, de tudjuk, kedvelt célpont.

Borsod-Abaúj-Zemplén – „Drasztikusan visszaesett az idegenforgalom, mind a belföldi, mind a külföldi.”

« 1. oldal »