2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A nyugalmas ingatlanpiacot szétcsapta a csok. Még a panellakások ára is 5-7 százalékkal drágult december óta. Az albérletlufi kipukkadt, már nem emelkednek tovább az albérletárak. A Kika megemelte dolgozói bérét, hogy ne menjenek el, az IKEA pedig megmutatta a 2017-ben átadandó új áruháza látványterveit. Az OTP új bankot vett, Zuckerbergrõl, a Facebook alapítójáról pedig kiderült, hogy már a világ negyedik leggazdagabbja. Ibolya Tibor fõvárosi fõügyész ismertette a Quaestor-ügy 1548 oldalas vádiratának lényegét. Kiderült, hogy akár 25 évre is leültethetik Tarsoly Csabát a Quaestor-vezért.

Fizetõparkoló lett a Tesco Váci úti áruháza elõtti parkoló. A multi sorompókat szerelt fel, az áruházlánc pont a vevõk érdekeit tartja szem elõtt.

Az otthonokat átalakító új trendekrõl, a bolygón hagyott vállalati lábnyomokról és az evésrõl is beszéltek az IKEA Democratic Design Day nevû rendezvényén Svédországban, Älmhultban.

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

Március 16-tól egy órával tovább, hétfõtõl szombatig reggel 9-tõl este 10-ig tart a bútoráruházlánc nyitva, hogy mérsékelje a vasárnapi pihenõnap bevezetése miatti forgalomkiesését.

« 1. oldal »