2018. április 27. Péntek, Zita.
 

A vendégek nem egyedül jönnek, hanem baktériumok millióit hozzák magukkal. Ez viszont kifejezetten jót tesz az immunrendszerünknek, állítja egy amerikai kutató.

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelőzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthető a megfázás esélye.

A cékla valamiért nem a legkedveltebb zöldségek egyike, pedig megérdemelne egy tisztességes rehabilitációt: feltűnően olcsó, könnyen hozzáférhető, igazi vitaminbomba és ezer féle étel készülhet belőle.

Nyílt nappal, konferenciával és előadásokkal hívják fel a figyelmet az immunrendszeri megbetegedésekre az Immundeficiencia Világhetén.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget.

A csipkebogyó erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi egész immunrendszerünket.

A szervezet védekező sejthálózatainak megismerésén keresztül az immunrendszert érintő betegségben szenvedők hatékonyabb diagnosztizálását és gyógyítását teszi lehetővé a Debreceni Egyetem VÉD-ELEM kutatóhálózata által életre hívott „Az emberi szervezet védelmét biztosító sejthálózatok rendszerszemléletű vizsgálata” című alapkutatási projekt, amely 2012. október 1-én indult.

Az erős immunrendszerért2015-01-26 12:43:00

Az évszakhoz képest enyhe idő miatt nagyon sokan betegednek meg a levegőben terjedő vírusok és baktériumok miatt.

Az immunrendszer úgy működik, mint egy sportoló, aki minél többet edz, annál erősebb – mondja dr. Barcs István, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetője.

Egyre több kutatási eredmény születik a cink élettani szerepéről, illetve a hiányával járó kórképekről. Kinek, mikor ajánlott a plusz cink bevitele, illetve hogyan tudjuk természetesen fedezni a szükségletünket?

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!