2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 

Budapest – Bocsánatkérésre szólította fel a kormányfõt és az államfõt, és érdemben tárgyalóképes kormányzati delegáció felállítását követelte a keddi oktatási demonstráción Pukli István iskolaigazgató, aki ezek elmaradása esetére egyórás országos pedagógussztrájkot helyezett kilátásba a Kossuth téren elmondott beszédében.

Láthatósági eszközöket kaptak a berettyóújfalui kisdiákok a helyi rendõrtõl és polgárõröktõl.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium egyik osztályterme teljesen üres maradt, a Medgyessy Ferenc Gimnázium egy elsõs osztályában a negyvenbõl tizenhárman hallották az iskolában a napindító becsengetést, a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola hetedikeseinek egyik csoportjában hárman válogathattak a huszonkét üres ülõhelybõl, de a Levendula Óvoda nagycsoportjában sem volt vita hétfõn a játékokon: egyetlen gyerek ment be. Az oktatási reformokat sürgetõ Nem leszek suliban civil kezdeményezés hatása érezhetõ megyénkben.

Több éven át zsarolhatta fenyegetéssel fiatalabb iskolatársát.

Farsangot tartott a település román nemzetiségû általános iskolája a hétvégén a mûvelõdési házban.

A hajdúszováti rendõrök elfogták azt a 16 éves fiút, aki betörte egy helyi általános iskola ajtajának üvegét.

Hosszú ideig nem volt néptánctanára a település iskolájának, most azonban Debreczeniné Bittó Angéla magyar és Grósz György román táncoktató személyével megoldódott a probléma.

A 125 éve született Karácsony Sándorra emlékeztek a pedagógusról elnevezett közintézményben szülõfalujában.

Matematikából és szövegértésbõl vezették be a diákok tudatos és célirányos fejlesztését a berettyóújfalui tankerület körzetébe tartozó intézmények vezetõi az elõzõ tanévben.

A polgármester nem segíthetett a gázról lekapcsolt Gyöngyöstarjáni Általános Iskolának, mert nem volt hozzá jogköre. A hír mindenkit váratlanul ért. Az emberek véleménye megoszlik a Klikrõl. Valaki szerint túloznak a szervezetet ostorozó kritikák, más viszont dílereknek tartja õket. De miért nincs fûtés a polgármesteri hivatalban sem?

Napi nyolc óra folyamatos figyelés, otthon pedig rengeteg házi feladat – a hazai oktatási rendszer ezt várja a diákoktól, a kormányzati álláspont szerint ráadásul még többet kellene tanulni. Ezt a hajtást egy felnõtt is nehezen bírná, mégis sok szülõ örül, ha terhelik a gyerekét, mert úgy gondolja, hogy csak ez vezethet a sikerhez. Az eredmények azt mutatják, hogy mindez teljesen felesleges: a hazai oktatási rendszer ugyanis nem versenyképes, az egyre több és felesleges tananyag helyett pedig azt kellene megtanítani, hogy a bárhol megszerezhetõ információkat hogyan lehet felhasználni.

Négyezerrel kevesebb gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén. A szülõk többségének hatalmas anyagi megterhelés a tanévkezdés. A hitelszakértõ szerint a szeptember nem váratlan esemény, próbáljuk meg hitelfelvétel nélkül megúszni a becsengetést. Kiszámoltuk, hogy a két-három gyerekes családoknak akár 200 ezer forintba is kerülhet a beiskolázás.

Hétfõn kezdik kiszállítani az iskolákba az alaprendelés során igényelt tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. A kiadványok átadásának idejét az iskolák és fenntartóik közösen határozzák meg. A könyvekért az idén szeptember 15-ig kell majd fizetniük a szülõknek.

Ha rövidebb lesz a nyári szünet, még többet kell tanulniuk a gyerekeknek? – tette fel több szülõ is a kérdést, amikor kiderült, hogy a kormány hozzá akar nyúlni a nyári szünethez. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk azt tükrözi, hogy a szülõk meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét a két és fél hónapos nyári szünetben. Úgy tûnik, ragaszkodunk a vakáció idõtartamához.

Komádi – Nem szegregálnak, hanem lehetõvé teszik az intézményválasztás jogát.

Péntektõl június 30-ig módosíthatnak a tankönyvfelelõsök az április 30-ig leadott alaprendeléseken – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága az MTI-vel.

Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket, amelyeket azután a tankönyvfelelõsök szeptember 1-jéig átadnak a diákoknak, illetve a szülõknek – közölte Hegedüs István, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) tankönyvellátásért felelõs miniszteri biztosa szerdán Debrecenben, az Alföldi Nyomdában tartott sajtótájékoztatón.

Tervei szerint az általános iskola alsó tagozatában tanító, diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülõ pedagógusokra is kiterjeszti oktatóprogramját az idén tízéves Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Tervei szerint az általános iskola alsó tagozatában tanító, diabéteszes gyermekekkel kapcsolatba kerülõ pedagógusokra is kiterjeszti oktatóprogramját az idén tízéves Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Az Eduline információi szerint a középszintû matematika érettségi elsõ részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelõtt vizsgázó diákoknak.

Volt egyszer rég egy tanyasi iskola a hajdúszoboszlói körzetben, a szép nevû Angyalházán, a pusztán, az Aranyszeg nevû tanyán. Összesen 449 kisdiák koptatta ott az iskola padlóját az 1939/40–es tanévtõl az 1970/71-es tanévig, a második világháború idején is.

Az elsõ részben küzdöttek az idõvel, a másodikban a „múzsájuk” volt.

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

« 1. oldal »  ... 9 Következő »