2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Felajánlotta házát2014-07-17 14:17:49

Ritka, de van ilyen: per- és tehermentes ingatlant kapott Egyek. A házat az ingatlanhasznosító kft. használja.

A lakásvásárlást a többség szerint a kedvezõtlen hitelfeltételek hátráltatják.

Nincs könnyû helyzetben az a tulajdonos, aki megpróbálja visszaszerezni saját lakását az eltûnt vagy nem fizetõ albérlõtõl. A Kossuth Rádió Napközben címû mûsora a bérlõk és tulajdonosok közötti ingatlanvitáknak járt utána.

Változott a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály. Az új elõírások szerint lakásvásárláskor már a szerzõdésben kiköthetik a felek, hogy a régi háztulajdonosnak igazolnia kell, hányan vannak az adott címre bejelentve.

Könnyebb eladni házunkat vagy lakásunkat, ha jól tálaljuk a portékát. A helyesen megválasztott hirdetési módszer, szöveg és kép sokat segít abban, hogy még több érdeklõdõt vonzzon. A legeredményesebb módszerekrõl a Kossuth Rádióban beszéltek a szakértõk.

Ember legyen a talpán, aki a hazai ingatlanhirdetések között eligazodik. Talán az egyik legfurább példa az átláthatatlan kavalkádra a szaknyelv által csak "duplikációnak" nevezett jelenség, amitõl a legtöbb vásárló a falra mászik.

Komoly hozammal járhat, ha valaki ma vesz lakást, és azt kiadja. Az ingatlanok ára nagyon alacsony szinten van, miközben az albérletek iránt folyamatosan nõ a kereslet.

A termõfölddel és a nem lakóingatlanra (például üdülõre) vonatkozó vagyon értékû joggal kapcsolatos regula változott 2014-ben.

A panelek rendbehozatalával nem oldódik meg a lakásfelújítások problémája, mert más építõanyagból készült ingatlanoknál is felmerülhet az igény az állami támogatásra.

Cirkóra bukik a magyar2013-12-31 12:08:51

Meghatározó szemponttá vált a lakásvásárlók körében, hogy milyen a fûtési rendszer, derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci kitekintésébõl. A gázcirkó számít továbbra is a legvonzóbb fûtéstípusnak a vásárlók szemében, míg a régi távfûtéses, valamint a villanyfûtéses lakásokat inkább kerülik az érdeklõdõk.

A lakás-, és családi ház tulajdonosoknak az ítéletidõ ellenére sem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra.

Csupán hatvan új lakás2013-09-27 09:36:18

Az építtetõi körön belül megyénkben a természetes személyek szerepvállalása volt a meghatározó.

A felsõoktatási felvételi ponthatárokat csaknem egy hónapja kihirdették, ami egyben az egyetemisták, fõiskolások albérlet keresési rohamának is kezdete. A fõ szempont az ár mellett továbbra is az egyetem közelsége, illetve a jó közlekedés.
A kamattámogatott hitelek kedvezõ feltételeket biztosítanak, az elemzõk mindenesetre nem ajánlják a 10 évnél hosszabb futamidejû megoldásokat.

Egyre több szakértõi vélemény jelenik meg, hogy az ingatlanbefektetések felé érdemes fordulni. Az mfor.hu annak járt utána valóban jobban járnak-e azok, akik pénzüket lakásvásárlásra fordítják.

Képzeljen el egy meleg lakást gázszámla nélkül, télen. Képzelje el, hogy kihúzhatja magát: én már a töredékére csökkentettem a széndioxid-kibocsátásom! Ez nem zöldpárti utópia: a jól megtervezett passzívházakban a hagyományoshoz képest töredéknyi mennyiségû áram fogyasztásával lehet biztosítani a kellemes, egyenletes hõmérsékletet.

 

Normál esetben egy átlagfizetésbõl meddig kell spórolni egy kezdõ szintû lakásra? A bankok tényleg csak púpnak vannak a hátunkon, vagy segítenek a lakásszerzésben? Spórolni érdemesebb, vagy hitelt felvenni? A fõbérlõ haszna magasabb, vagy a banké?

A tégla- és cserépgyártás mintegy 60 százalékkal zuhant 2008 óta, de más építõanyag-gyártók sincsenek jobb helyzetben: az ágazat nem áll messze attól, hogy több építõanyag gyártása teljesen megszûnjön Magyarországon - jelentette ki a Magyar Téglás Szövetség elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


Évi több ezer ingóságot - köztük autókat, ruhákat, de akár versenylovat is - árverez el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az ebbõl származó állami bevétel meghaladja az egymilliárd forintot.

Bajba kerülhetnek azok a magánszemélyek, akik ingatlant adnak bérbe, illetve szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatnak, és nem tájékozódnak megfelelõen az adózási szabályokról.

Minden negyedik magyarországi lakástulajdonos tervezi, hogy különféle fejlesztésekkel energiatakarékosabbá teszi ingatlanát, többségük elsõsorban hõszigetelésben gondolkodik - derül ki az Energiaklub országos, reprezentatív lakossági kutatásának eredményeibõl.

A készpénzzel fizetõ, de a nem kifejezetten tehetõs vevõk korát éljük. Õk, a 8-12 milliós árkategóriában lakást keresgélõk jelentik most a legfontosabb vevõi réteget a budapesti ingatlanpiacon. De hol érdemes nekik most körülnézni? Segítünk!

A vidéki romantikának páratlan hangulata van. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta nem tud kimenni a divatból. Hiszen rengeteg embernek nyugodtságot, melegséget és otthonosságot sugároz ez a fajta irányzat.

Az egyre növekvõ közüzemi díjak, illetve a klímaválság egyre inkább az energiatudatos épületek irányába tereli a lakosságot. Ennek folyományaként pedig az ingatlanhirdetések között elkezdtek megjelenni hazánkban is a passzív épületek.

Újra jön a félszocpol!2013-03-19 10:45:27

 

A használt lakás vásárlását tervezõ gyerekes családoknak érdemes még egy kicsit várniuk. Hamarosan újra elérhetõ lesz ugyanis a vissza nem térítendõ félszocpol, ami mellé állami támogatású hitelt is lehet kérni.

 

« Előző « 2. oldal »  Következő »