2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Bár az egészséges életmód alapkellékeként reklámozzák az ásványvizeket, az Egyesült Államokban már a Coca-Cola és a Pepsi keres a legtöbbet az ásványvízbizniszbõl. Magyarországon szintén évrõl évre több palackozott víz fogy, a Coca-Cola nálunk is jól profitál ebbõl.

 

Az ország legtöbb településén biztosított a vezetékes ivóvízellátás, több helyen azonban vegyi, pár településen biológiai szennyezõdés miatt nem iható a csapvíz. Az Origót a megyei kormányhivatalok tájékoztatták a magyarországi ivóvízhelyzetrõl.

Egészségre nem ártalmas, de a szûrõcsere miatt egyelõre nem tiszta a település vize.

Nincs mindenre alkalmas megoldás, viszont a mérgezés és a szomjan halás között még elég széles az út…

Megyénkben legalább 1,4 millió liter tiszta víz kerülhetett a csatornába a lajtos kocsikból.

A projekt keretein belül a vízmûbázisokon kapacitást növelõ építés, felújítás, bõvítés valósul meg.

Az élethez nélkülözhetetlen ivóvízhez jutás alapvetõ jogként történõ elismerését javasolja Szabó Marcel zöldombudsman, aki ezzel kapcsolatos kezdeményezését a Budapesti Víz Világtalálkozó társrendezvényén ismertette.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Egy kis elektromosság alkalmazásával német és amerikai tudósok új módszert dolgoztak ki a só eltávolítására a tengervízbõl. Találmányuk sokkal kevesebb energiát igényel és meglepõen egyszerû a hagyományos sótalanítási technikákhoz viszonyítva.

 

Jó minõúségû ivóviz Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Figyelemre méltó cikk jelent meg a Napló hasábjain, amikor közölte a megyében lévõ azon községek neveit, melynek ívó vize az elõírásoknál több arzént tartalmaz. A felsorolásban Körösszegapáti település neve is olvasható volt.

Ezeken a településeken az arzén mennyisége magasabb lesz a megengedett értéknél az ivóvízben.Amikor 2001-ben megszületett a kormányrendelet az ivóvízminõség javításáról, megyénkben mindössze 16 településen nem emeltek kifogást a szakemberek az arzéntartalom mennyisége miatt.
Drágul a víz2009-11-27 12:29:15
« 1. oldal »