2018. április 26. Csütörtök, Ervin.
 
Tartós hőség lesz ma is2015-07-22 11:43:10

A tartós hőség miatt az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Balaton vize Siófoknál 29 Celsius-fokos. Az országos tiszti főorvos a múlt péntektől elrendelt hőségriadót péntek éjfélig meghosszabbította.

Ha rövidebb lesz a nyári szünet, még többet kell tanulniuk a gyerekeknek? – tette fel több szülő is a kérdést, amikor kiderült, hogy a kormány hozzá akar nyúlni a nyári szünethez. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk azt tükrözi, hogy a szülők meg tudják oldani a gyerekek felügyeletét a két és fél hónapos nyári szünetben. Úgy tűnik, ragaszkodunk a vakáció időtartamához.

Délelőtt ismét országszerte megindul a gomolyfelhő-képződés. A felhőkből főként délután az Északi-középhegységben és déli megyékben elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A kezdetben változó irányú mérsékelt szél délnyugatira fordul, többfelé megélénkül, az ország északkeleti részén néhol meg is erősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Budapestre és az ország összes megyéjére másodfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt.

Valószínűleg sokan várták már, hogy beköszöntsön az igazi nyár. A hétvégén és a jövő hét elején várható kánikula azonban a szokásosnál is nagyobb megterhelést jelenthet a szervezetre. Még a teljesen egészséges embereknek is célszerű megtenniük néhány óvintézkedést, a betegeknek, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek pedig a szokásosnál is jobban oda kell figyelniük egészségükre.

A szombattól érvényben lévő hőségriadó miatt felfüggesztették a kamionstopot a hétvégére, egyes budapesti fürdők tovább tartanak nyitva. Több helyen vizet osztanak majd az országban, a MÁV pedig pluszjáratokat indít a Balatonra. A földművelésügyi miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Óvatosan a kánikulában!2015-06-12 12:42:46A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet. A hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre és türelemre van szüksége.

Kutyameleg lesz a péntek2015-06-12 10:08:29

Megnőtt az áramfogyasztás a hőség miatt; az idei nyár eddigi legnagyobb csúcsterhelése az előzetes adatok alapján hétfőn várható, 6007 megawatt értékkel – tájékoztatott Hackl Mónika, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI megkeresésére hétfőn.

A héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idő – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőre már nemcsak a hőség, hanem a várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nagy hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére és Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést péntekre. Ezzel együtt viszont több megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Éjszaka sem frissül fel a levegő, párás, nyomott napok következnek.

Az elmúlt napok esőzései következtében az egész megyében nagy mennyiségű csapadék hullott.

A hét első napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erős széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklődik a nappali felmelegedés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A héten többfelé lehet kisebb eső, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A hosszan tartó hőség nem csak a kisgyermekeknek és az idős embereknek okozhat problémákat, hanem az egészséges emberi szervezetet is próbára teszi.

A hőségben a fő veszély a túlhevülés, íme, néhány tipp, amivel elviselhetőbbé tehetjük a forró napokat. A kellemes meleg időnek egyébként vannak pozitív élettani hatásai is.

Megérkezett az év első hőséghulláma, Hajdú-Bihar megyében napok óta 30 Celsius-fok feletti a nappali csúcshőmérséklet. Minden szakember hangsúlyozza a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel fontosságát, ami szükséges egészségünk megőrzéséhez, mégis érdemes megjegyezni, hogy nem tanácsos átesni a ló túlsó oldalára, a túlzott folyadékfogyasztás ugyanis veszélyes is lehet.

Megszenvedték a növények, állatok is a kánikulát az elmúlt három hétben. Máris drágul a hús, viszont az aprónak maradt gyümölcs olcsóbb lehet.

ÁNTSZ: szerdától másodfokú hőségriasztás

 

Mától másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos a várható meleg idő miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

 

Budapest, 2013. július 22., hétfő (MTI) – Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter hétfőtől, átmeneti időre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
Kánikulai hetünk lesz2013-07-08 09:47:37

Hajdú-Bihar – Ha nem is legvadabb arcával, de vendégünk marad a kánikula végig a héten. Néhány fokos enyhülésre csak a hétvégén van kilátás – derül ki az EWS előrejelzéséből

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégén már csak 25 fokig melegszik majd a levegő hőmérséklete Hajdú-Bihar és Debrecen térségében is.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!