2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A településeink nem zárkóznának el a lehetõségtõl, de lennének bizonyos feltételeik.

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

A diákok inkább, a szülõk kevésbé örülnek az õszi szünetnek, ugyanis a gyerekek elhelyezésérõl és étkeztetésérõl ilyenkor nekik kell gondoskodni - véli a Magyarországi Szülõk Országos Egyesülete. Az egyesület szerint mivel alig kezdõdõdött el a tanév, korai volt a szünet kiosztása, de ha már így történt, legalább házi feladatokkal ne terhelje az iskola a diákokat.

Befejezõdött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása, a diákok csaknem 97 százalékát felvették valamely középfokú oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. A gimnáziumba és a szakközépiskolába felvett tanulók létszáma 2,2 százalékkal, illetve 2,8 százalékkal növekedett, a szakiskolába felvetteké pedig 1,4 százalékkal csökkent.

A közoktatásban résztvevõ diákok december 4-tõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Köznevelés az iskolában címmel indít tízmilliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

Az alacsony gyermeklétszám miatt a váncsodi gyerekek a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában folytatják tanulmányaikat. Az intézményi társulásról legutóbbi testületi ülésén döntött a bihari város önkormányzata.

« 1. oldal »