2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Úgy tûnik, egyelõre semmi sem állíthatja meg a magyarországi népességfogyást, ráadásul idén az elsõ két hónapban radikálisan megnõtt a halálozások száma. Nem vigasztalhat minket az sem, hogy az Európai unióban sem sokkal jobb helyzet. Ezzel egy idõben az országon belül nagyon komoly vándorlás zajlik. A legnagyobb nyertes Szeged, Gyõr és Nyíregyháza, míg a legtöbben az Alföld közepét hagyják el.

Februárban 3,4 százalékkal nõttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatása szerint a 2001 és 2011 közötti idõszakban csökkent a középrétegek társadalmon belüli aránya – közölte az errõl szóló elemzés szerkesztõje a kutatás eredményeit bemutató tanácskozáson csütörtökön, Budapesten.

A foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 124 ezret a tavaly december és idén február közötti három hónap átlagában, amikor 111 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a tavaly december és idén február közötti idõszakban, a munkanélküliség 7,7 százalékos szintje pedig 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy éve – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedésébõl adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.

Tavaly év végén 1 millió 703 ezer bejegyzett vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, ami 15 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A növekedés kizárólag az önálló vállalkozók számának mintegy 27 ezres emelkedésébõl adódik, a társas vállalkozások száma 12 ezerrel csökkent.

Januárban 4,1 százalékkal nõttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbiakhoz képest a legalább öt embert foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél, valamint a nonprofit szférában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Jövõ októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Errõl kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

Az egyszeri hatások nélkül is tovább folytatódhat idén a reálbérek emelkedése Magyarországon az MTI által pénteken megkérdezett elemzõk szerint.

Tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nõtt a bruttó átlagkereset a legalább öt fõt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az elõzõ év azonos idõszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékrõl 3,4 ezrelékre mérséklõdött a 2014. január és november közötti idõszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfõn az MTI-vel.

A mezõgazdasági termelõi árak 6,8 százalékkal mérséklõdtek egy év alatt.

Több gyerek születik2015-01-11 09:29:08

Növekszik a Hajdú-Biharban élõk, fõleg a nõk átlagéletkora.

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mérséklõdött a népesség természetes fogyása az év elsõ kilenc hónapjában, 2013 hasonló idõszakához képest - tájékoztatta kedden az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több mint 20 százalékkal nõttek a lakáseladások az elsõ fél évben Magyarországon az elõzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nõ dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.

A gyerekek száma szerint bontva tovább nõttek a kereseti különbségek az elsõ fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzésébõl. A növekvõ különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-tõl a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

A lakosság egészségi állapotát méri fel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfõtõl december 15-ig tartó vizsgálatában, amelyet ötévente minden európai uniós tagállamnak kötelezõ elvégeznie.

Átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelõi árak júliusban az elõzõ hónaphoz képest, de 0,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csaknem 89 ezer új és használt lakást értékesítettek tavaly Magyarországon, így a teljes lakáspiaci forgalom mintegy 3,2 százalékkal nõtt az elõzõ évihez képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az elsõ fél évben 82 ezerrel nõtt a sertés- és 5 ezerrel a szarvasmarha-állomány – jelentette a június 1-jei állapotok alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

« 1. oldal »  Következő »