2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A legújabb kutatási eredmények szerint a légszennyezés nem lassítja, hanem épp ellenkezõleg, gyorsítja a galambokat a levegõben. Az elvégzett megfigyelések rámutatnak arra, hogy áthatolhatatlan ködben és sûrû szmogban a postagalambok jóval nagyobb sebességgel repülnek.

Az õszi nyirkos, hideg idõjárás kedvez a megfázásnak. Tegyünk ellene!

Bár találkozójukkal egy idõben ezer kínai katona hatolt be rövid idõre India egy vitatott hovatartozású részére, a gazdasági együttmûködés erõsítésérõl állapodtak meg a világ két legnépesebb országának vezetõi, Narendra Modi és Hszi Csin-ping csütörtökön Újdelhiben, ahol utóbbi azt hangoztatta, hogy Kína "nem harcias nemzet, és elkötelezett a békés fejlõdés iránt".

Magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról írt alá megállapodást vasárnap Budapesten a Trust Hungary Zrt. és a kínai Huai Lai Amethyst Manner Co. vezetõje. Az eseményen jelen volt Kiss Eliza, a Földmûvelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelõs helyettes államtitkára és Csang Csing-vej, Hebei tartomány kormányzója.

Kínai-magyar orvosi gyógyítói központot hoztak létre Budapesten, a VIII. kerületi Benyovszky Móric utcában.

A megyeszékhely a gazdaság területén is bõvíti együttmûködését a következõ években Kínával - közölte a város vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelõs alpolgármestere.

A kelet-ázsiai ország legnagyobb vonatgyártója elsõ európai országként Macedóniával állapodott meg hat ilyen szerelvény leszállításáról. Peking szerint a gyorsvonatexport kínai sajátossággá is válhat, ahogy az óragyártás Svájcban.

A kínai Guangxi Zhuang Nemzetiségi Autonóm Tartomány Magyarországon a kelet-közép-európai térségben tervezett bemutatkozó körútját, a bemutatóra 84 céget választottak ki.

A Bank of China a korábban a Credit Agricole tulajdonában lévõ 1700 négyzetméteres exkluzív belvárosi irodaházat vásárolta meg.

Az ötödik generációs J-31 vadászgép a jövõben a szárazföldön és a tengereken egyaránt szerepet kaphat.

Május végén Kína, valamint Közép- és Kelet-Európa (KKE) 16 országa turisztikai találkozót tart Magyarországon - közölte Ódor Bálint, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára Pekingben az MTI-vel.

Mobilkészülék-javító európai szervizközpontot telepít Magyarországra a kínai ZTE telekommunikációs cég; az együttmûködési nyilatkozatot kedden írták alá Budapesten.

Esnek az ingatlanárak2012-08-19 16:03:02

Tovább csökkentek az ingatlanárak Kínában: a kínai statisztikai hivatal által megfigyelt 70 nagy és közepesen nagy város közül júliusban már 58-ban csökkent az ingatlanok ára éves szinten, míg júniusban 57, májusban még 44 városra volt ez jellemzõ – jelentette a pekingi hivatal.

Kína déli részén Kunmingban érdekes dologra lettek figyelmesek az utcán sétálók: egy meztelen férfi óriási szerszámával a kezében kiáltotta világgá sérelmeit.
Savval támadtak a bírákra2010-06-09 10:29:28
Egy kínai házaspár kénsavval öntött le hat bírót egy bírósági meghallgatáson, az ország déli részén - jelentette szerdán a kínai állami média.
Hét kisgyerek, és egy óvónõ meghalt, valamint 12-en megsebesültek szerdán a kínai Saanhszi tartományban, amikor egy férfi egy húsbárddal támadt egy óvodára.
Évek óta Kanadában élõ magyar romák egy közösségi házban. Nekik bejött a számításuk: van munkájuk és jól élnek. De nem mindenki ilyen szerencsés. Egy kanadai újság arról írt, hogy pápai romákat csábítottak az országba ...
Japán panda Kínában2010-03-16 15:57:15
Megérkezett Szecsuánba a Kohin nevû japán panda. A négy éves hímet azért szállították át Kínába, hogy részt vegyen a nagyszabású szaporító programban, amellyel növelni szeretnék az óriáspanda állomány számát.
Hiába a korlátozás, mégis egyre több az internetfüggõ Kínában. Fõleg vidéken, a szegényebbek között. A probléma olyan súlyos, hogy az országban már több száz klinika mûködik, ahol a kóros internetezõket kezelik.

Elterült, mint a Nagyalföld az a 13 emeletes kínai társasház, amelynek déli oldalán egy közel 5 méteres mélygarázs ásásába kezdtek, a kitermelt földet pedig az északi oldalán halmozták fel.

Elúszhat az állami bank állam által biztosított félmilliárdja, amit a kínai túrórudigyárra adtak egy kínai cégnek csaknem két éve. Azóta se a gyártás, se a hiteltörlesztés nem kezdõdött el, és reklámra is hiába adtak százmilliókat.
« 1. oldal »  Következő »