2024. április 16. Kedd, Csongor.
 


Körösszegapáti -Már nem az elsõ alkalom, amikor a település ortodox templomában nem helyi fiatalokat esket össze a papjuk. Érkeztek már régebben Derecskérõl is.


Körösszegapáti – Új szakmai vezetéssel kezdte meg a felkészülést Körösszegapáti település felnõtt és ifjúsági labdarugó csapata a Megye II -ben.

 


Körösszegapáti – Tizenhat lány és fiú Kormányné Virányi Ilona tanárnõ osztályfõnök és Vad Erzsébet igazgató vezetésével járta be az iskola osztálytermeit, hogy még egyszer búcsút vegyenek a most feldíszített helyiségektõl. Az iskola tanulói sorfalat álltak és ezzel is ünnepélyesebbé tették ezt a napot a búcsúzó diákok számára.

 

 

 


Körösszegapáti – Az ünnepi mise után kezdõdött a búzaszentelési ceremónia. Elõbb a vízszentelés volt, majd Dr.Origen Sabau tisztelendõ Blága János kántor segédletével megáldotta az elõre elkészített búzacsokrokat és búza koszorúkat, melyeket a templomban kosárba helyeztek el. A megáldott csokrokat a hívek viszik haza, a búzakoszorúkat pedig az egyházi templomi zászlók rúdjára teszik rá.


Körösszegapáti – Évtizedek szokásos, de kiemelkedõ eseménye ilyenkor nyár elején az óvodai évzáró és ballagás a Körösszegapáti óvodában.


Körösszegapáti – Hat református fiatal, Bethlendy Dániel, Gerner László, Gyöngyi Dóra, Szabó Szabina, Szilágyi Enikõ és Tokai Dóra döntöttek úgy Körösszegapátiban, hogy Isten és a gyülekezet elõtt vallást tesznek hitükrõl és konfirmációi vizsgát tesznek.

 


Körösszegapáti – Több éves szünet után ismételten volt farsang a település iskolájában.

 

 


Körösszegapáti – Kilenc fõ, akik a szomszédos Bihar megye Örvend községébõl érkeztek, tették le Tarsoly Attila, Körösszegapáti település polgármestere elõtt az állampolgársági esküt.


Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, fõleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.

 


Körösszegapáti – Második alkalommal adott hangversenyt az apáti általános iskola tanulóinak Mester Sándor roma származású klasszikus gitármûvész Budapestrõl.

 

 

 


Körösszegapáti – Egyre több helyen és többen gondoskodnak arról, hogy a településeken a közelgõ ünnepek hangulatát fokozzák különbözõ kültéri díszítésekkel. Ezzel is ráhangolódnak az ott élõk a szeretet és a béke ünnepére.

 


Körösszegapáti – Kellemes ünnepváró hangulatot teremtettek Körösszegapátiban a Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Kara Magánénekes Tanszékének hallgatói, akik adventi hangversenyt adtak a település református templomában.

Bozsik program Komádiban2011-11-15 09:52:55


Komádi – Igazi lelkesedéssel küzdöttek a gyõzelemért a napokban megrendezett Bozsik programban szereplõ ifjúsági labdarúgó csapatok Komádiban.

Körösladány - Ezen a rangos eseményen megyénkbõl három település képviseltette magát. Több csoporttal, együttessel Püspökladány Kiss Zsigmond alpolgármester vezetésével és két Körös menti kis település Körösszakál és Körösszegapáti Nyugdíjas Klubjainak csoportjai.

Körösszegapáti - „Volt egyszer egy fiú osztály” címmel kiadvány készült a több mint ötven évvel ezelõtt végzett tanítóképzõs diákokról.

Körösszakál, Körösszegapáti - Régi egészséges rivalizálás van a két település között. Ennek egyik formája a két szomszéd településen lévõ fiatalok által alakított labdarugó csapat mérkõzései.



Körösszegapáti - Régi pogány eredetû népszokás, mely a keresztény liturgiában is megtalálható.


Körösszegapáti, Kiskóh – Az Alföldi síkvidéken lakó emberek, ha hegyeket, barlangokat szeretnének látni, legközelebb a határon túli Bihari hegységben érik el.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Körösszegapáti - Mindennapi életünk egyik legnagyobb kihívása, hogy az információ áramlása minél gyorsabb legyen. Erre az egyik legalkalmasabb eszköz az Internet.

Körösszegapáti - 
A tavasz egyik legszebb kúszócserjéje, a lilaakác kapaszkodik fel a magas fenyõfára.

Elhunyt Dr. Gheorghe David2011-01-25 16:33:15

Egy csütörtöki tragikus autóbalesetben elhunyt Gheorghe David zeneszerzõ, karnagy és zenetörténész, a Bihar Megyei Kulturális, Hagyományõrzõ és Vallásügyi Igazgatóság volt elnöke.

Nem a jelenség volt különleges, hanem a megjelenés idõpontja. 2011. január 15-én a délutáni órákban szivárvány volt látható a településen Körösszegapátiban.

Mihai Eminescu román költõ születésének évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a településen. Békés, Hajdú Bihar megye románnyelvet oktató iskoláinak tanulói részére szavalóversenyt hirdettek. Tíz iskolából 22 tanuló érkezett és szavalt Mihai Eminescutól verset.

A településen már több mint tíz éve az ortodox templom kertjében Mihai Eminescu mellszobra áll. Azt minden év januárt 15.-én a költõ születésnapján ünnepélyes keretek között megkoszorúzzák. Így történt ebben az évben is.

« Előző « 4. oldal »  Következő »