2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Módosult az oktatási intézmények mûködésérõl szóló miniszteri rendelet, a Magyar Közlöny keddi számában megjelent változtatások alapján a jegyzõ bejelentésre vagy hivatalból elrendeli az óvodai nevelésben való részvételt, ha a szülõ nem tesz eleget ilyen irányú kötelességének. Rögzítették a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok indításának feltételeit és a pedagógusok szakmai ellenõrzésének szabályait is.

A költségvetés tervezete szerint 2015-ben több forrás jut a köznevelésre, mint az idén – mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára szerdán Debrecenben.

Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

Az õsszel induló 2014/2015-ös tanévben összesen 103 állami és öt nem állami fenntartású intézmény kapta meg a jogosultságot a köznevelésben a felzárkózást segítõ, úgynevezett híd programok elindítására; az állami iskolák közül 95 tartozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) irányítása alá, nyolc intézmény a Földmûvelésügyi Minisztérium szakiskolája – tájékoztatta a Klik kedden az MTI-t.

A tehetséggondozás aktuális kérdései címmel tartottak konferenciát Derecskén a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény, valamint a Derecskei Tankerület közös szervezésében.

« 1. oldal »