2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Idén 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésbõl, mint tavaly, és a pedagógus II. fokozatba, illetve mesterpedagógus fokozatba lépõk januári fizetése már tartalmazza a béremelést - közölte a köznevelési államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

Nem vonatkozik a most szombaton központi írásbeli vizsgát írókra a módosított köznevelési törvény miatti új felvételi eljárás - közölte a köznevelési államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Mintegy 1 millió 267 ezer diák számára kezdõdik meg alig egy hónap múlva a tanév. Az iskolakezdés az idén is jelentõs anyagi terhet jelent a családok számára. A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba. A tanév szeptember 1-én kezdõdik és június 15-én zárul.

A köznevelési államtitkárság a közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan mûködtethetõ elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015-ös tanévben, ezért lehetõvé teszi, hogy az intézmények a korábban már alkalmazott tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Az iskolák 45 százaléka már leadta a szeptember 1-jén kezdõdõ tanévre igényelt tankönyvek rendelését, az igényeket április 30-ig juttathatják el az intézmények – közölte a köznevelési államtitkárság pénteken az MTI-vel. Kiemelték: a családok évi 4 milliárd forintot spórolnak a most kezdõdõ nemzeti tankönyvprogram eredményeként.

Budapest, 2013. augusztus 3., szombat (MTI) – Rövidesen elkészül a pedagógusok kollektív szerzõdése, amelyet a köznevelési törvény pedagógus-elõmeneteli rendszer szabályait tartalmazó végrehajtási rendeletének kiadása után köthetnek meg – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelõs Államtitkársága szombaton az MTI-vel.

« 1. oldal »