2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A román határ menti településeinken eddig mutatóba se láttak illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor utasítására tovább épül a mûszaki határzár; dél után immár keleten is.

hadhazprostHajdúhadház, Debrecen - Két 14 éves lányt zárt be a házába a férfi, megerõszakolta õket, majd Debrecenben árulta a testüket.

Nem kapnak tûzparancsot a határzár õrizetére rendelt határvadász századok, az viszont nem teljesen világos, mi a feladatuk. Papp Károly országos rendõrfõkapitány szerint a 2106 határvadász - harmaduk rendõrtiszti fõiskolás hallgató - csökkentheti a menekültáradatot anélkül, hogy az ország más részein „biztonsági deficit” alakulna ki.

Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenegy csoportban 1307 határsértõt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Negyvenöt csoportban 1495 határsértõt - köztük 248 gyermeket - tartóztattak fel a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Ötvenöt csoportban 1521 határsértõt - köztük 360 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzárépítését akadályozza - az errõl szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt tegnap este Debrecenben, a Szávay utca-Sörés utca sarkán, ahol a gyanú szerint a gépkocsit vezetõ férfi elhagyta a helyszínt, míg egyik utasa átülve a vezetõülésbe, magára vállalta a cselekményt.

Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

A püspökladányi rendõrök garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 41 éves kabai férfival szemben.

« 1. oldal »