2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Akkor kedd…2016-02-28 17:24:34
Akkor kedd…Jó ideje keserveskedünk a vasárnapi nyitva tartással, illetve azzal, hogy legyen belõle népszavazás, vagy ne. Nekem is lenne javaslatom: a boltok keddenként legyenek zárva, vasárnap pedig hagy vegyük, amit akarunk és ott, ahol akarjuk. Akkor kedd… Réti János írása.

 

Négy hét Kánaán után megint meg kell szoknunk a vasárnapi boltzárat. A kereskedelemben a pénztárosok keze meg sem állt. Csak decemberben majdnem egymilliárdot hagytunk a multiknál. Közvélemény-kutatások szerint a magyarok majdnem 70 százaléka utálja a vasárnapi plázaböjtöt.

Hosszú boltzár jön2015-12-21 15:58:41

Vége a vasárnapi vásárlásoknak ismét. A karácsonyi ünnepek után december 27-én vasárnap sem nyit ki a boltok többsége.

Kétszeresére is nõhetett volna a kiskereskedelmi forgalom, ha nem lenne ennyi korlátozó intézkedés. A vásárlásban jártas szakemberek szerint, a trafiktörvény vagy a vasárnapi boltzár nélkül a mostani 3 százalékos kiskereskedelemi adat a dupláját is tudta volna produkálni.

A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebbõl 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel, derült ki a Cofidis hitelmonitor legfrissebb felmérésébõl.

Nem lehet a vasárnapi zárva tartás hatásairól érdemleges következtetéseket levonni a z online pénztárgépek adataiból. A NAV-nál vezetett forgalmi adatok ugyanis tartalmazzák a kiskereskedelemben, vendéglátásban és a szállásadásban mûködõ pénztárgépek adatait is.

Magyarország a használtruha-üzletek országa, kis túlzással minden településen van egy bolt. Az itt vásárlóknak azonban néha fogalmuk sincs arról, honnan is érkezik az a csinos kabát vagy blúz, amit kinéztek maguknak. A szakma képviselõinek segítségével azt térképeztük fel, milyen utat jár be egy-egy márkás darab, mielõtt Magyarországra kerül. Gondolta volna, hogy Angliában egész iparág szolgálja ki a kelet-európai kereskedõket? És azt, hogy néha brit iskolások gyûjtik a magyarok ruháit? A nagy használtruha-üzlet, 1. rész.

  • Magyarország az Egyesült Királyságból érkezõ használt ruhák nyolcadik legnagyobb importõre
  • Az angolok a megvásárolt ruhák 30 százalékát egyáltalán nem hordják
  • A ruhák nagy része segélyszervezetek gyûjtõkonténerébõl érkezik
  • Magyarországon néha 200 kategóriába válogatnak a logisztikai központokban
  • Egy ruhaválogató munkás képzése fél évig is eltarthat
Számolni kezdett a NAV2015-07-16 13:19:51

Július elsején indult a NAV nyári ellenõrzéssorozata: az adóellenõrök és a pénzügyõrök a turisták által gyakran látogatott helyekre és a tömegeket vonzó rendezvényekre fókuszálnak. Az adóhivatal közlése szerint a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Élelmiszert az interneten2015-04-30 18:18:04

Minden hatodik magyar fogyasztó vásárolt már interneten az élelmiszer-kiskereskedelemben kapható árut, amit házhoz szállítottak neki.

A vegyi áruk forgalma elkezdett visszazárkózni a válság elõtti szinthez.

A korábbinál többet költöttek napi fogyasztási cikkekre a háztartások tavaly, egyre több alkalommal egyre nagyobb értékben vásároltak a GfK Kereskedelmi Analízisek tanulmánya szerint.

A februári elemzõi várakozásokra rácáfolva tovább esett a cukor ára a világpiacon amiatt, hogy a legnagyobb elõállítónak számító Brazíliában az utóbbi hetekben heves esõzések voltak, melyek hatására több cukornád teremhet – mondta Juhász Gergely, a nemesfém-forgalmazással és árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Márciusban 6305 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 2 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a Jato Dynamics autóipari információ-szolgáltató cég szerdán az MTI-vel.

A tavalyihoz hasonlóan az idén is erõs húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

A tollak országa vagyunk2015-03-25 08:39:35

Az export jobban megéri a tollkereskedõknek.

Egyszerûbben jutnak ekáer-számhoz áprilistól a legalább 50 milliárd forintos árbevételû fuvarozók, valamint az egyetemes postai szolgáltatók: mindössze három adat megadásával igényelhetik ezt az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer).

Az Országgyûlés kedden módosította a munka törvénykönyvét, amelynek értelmében azok a kereskedelmi alkalmazottak lesznek jogosultak százszázalékos vasárnapi bérpótlékra, akik olyan boltban dolgoznak, amely csak az adventi vasárnapokon és az év egy tetszõleges vasárnapján nyithat ki.

Ez az utolsó hét, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek.

Idõ kellene a felkészüléshez – állítja közleményében a szakmai szervezet.

A piaci igényeknek megfelelõen számtalan könnyítést javasol az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerrõl (ekáer) szóló törvény végrehajtási rendeletének tervezete, ezek között szerepel, hogy a kockázati biztosíték számításának ideje 60 napról 45 napra rövidül - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Mitch Barns állítása szerint drámai változásokat okozhat az elektronikus kereskedelem.

Az oroszok eldöntötték, hogy náluk melyik lesz elõbb; a keltetõtojás vagy a tyúk.

EKÁER: van kiskapu bõven2015-01-23 09:56:23

A szakma szerint a jogszabály visszavonás lenne a megnyugtató megoldás.

A CL Brokers Group Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztói csoportokkal kapcsolatos sajtóhirdetéseivel, a jogsértés elkövetéséért 3 millió 291 ezer forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - közölte a versenyhatóság kedden az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »