2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A RehabJob arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérõ szülõket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással.

Sok kismama, azért nem tud visszamenni korábbi munkahelyére, mert az megszûnt, vagy mert munkaideje nem összeegyeztethetõ a kisgyermekeivel. Az OKJ-s képzések rengeteg lehetõséget adnak egy új szakma megtanulására is, a legtöbben mégis a pénzügyi vonalon szeretnének elhelyezkedni.

Nyílt levélben ismertették munkájukat a magyarországi dúlák.

Július elsejétõl megszûnt a várandósok rettegett AFP-szûrése: a genetikai eredetû betegségek feltárását szolgáló vizsgálatnak a rengeteg téves pozitív diagnózis miatt volt rossz híre. A szakma 15 éve várt a kötelezõ AFP-vizsgálat megszüntetésére.

Alaptörvény-ellenes a munka törvénykönyvének (Mt.) az a rendelkezése, amely szerint a várandós nõt csak akkor illeti meg a felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlése elõtt beszámolt munkáltatójának – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab), és keddi határozatával megsemmisítette a kifogásolt rendelkezést.

Az elmúlt hetekben, hónapokban ellentmondásos információk láttak napvilágot arról, hogy milyen védelem illeti meg az édesanyákat, járhat-e a gyermek bölcsõdébe, illetve óvodába, ha az édesanya teljes vagy részmunkaidõben dolgozik.

A szociális államtitkár szerint a munkaadóknak fel kell ismerniük, hogy az édesanyák nagyszerû munkaerõk, hiszen a családban "sok logisztikát megtanulnak". Soltész Miklós a köztévében beszélt arról, hogy a munkahelyvédelmi akciótervnek köszönhetõen tavaly 15 ezerrel bõvült a kisgyerekesek foglalkoztatása.

Az osztályon újinfluenzával kezelt két másik kismama közül a 16 éves várandós nõ állapota is javul.

Kérem szépen segítsenek!2009-12-28 11:04:04

Egy kismama iratait keressük, akinek már csak néhány napja van a szülésig!

Szerda reggel meghalt a 21 éves, gyõri kórházban kezelt H1N1-gyel fertõzött kismama. Az idõ elõtt világra hozott kisbaba állapota...

Kiengedték a Semmelweis Egyetem (SE) Kútvölgyi úti kórházából csütörtökön azt a 21 éves kismamát, aki a múlt hét közepén a H1N1 fertõzés miatt még olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy ...
« 1. oldal »