2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Betette a kaput az influenza2016-02-16 08:28:14

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el hétfõtõl a Kenézy Kórházban a lakosság körében megemelkedett influenzaszerû esetek miatt, visszavonásig, a betegek védelme érdekében – derült ki Rózsa-Páldeák Dorottya sajtóreferens aznapi közleményébõl.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézetben elrendelt teljes látogatási tilalom a mai nappal feloldásra került - közölte az intézmény.

Kenézy Konrád névre keresztelték el a Kenézy kórház ápolónõi azt az elsõ vizsgálatok alapján egészséges kisfiút, akit március 15-én hajnalban hagytak az intézmény szülészeti és nõgyógyászati osztályának elõterében található inkubátorban.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendõrség ismeretlen tettes ellen azután, hogy a múlt hét közepén a Kenézy kórházban földre zuhant egy újszülött.

Az intézmény szakemberei mellett külsõ szakértõk is vizsgálják a debreceni Kenézy kórház egyik inkubátorából kiesett csecsemõ esetét - közölte a kórház szóvivõje csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik önkormányzati frakciójának vezetõje szerint kapkodás és kidolgozatlanság jellemzi az egészségügyi intézmények március elején elkezdett átszervezését.

Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvõbeteg ellátási rend a Klinikán és a Kenézyben.

A területen tapasztalt influenza és influenzaszerû megbetegedések számának emelkedése miatt, a kórházban fekvõ betegek védelme érdekében 2015. január 27. napjától visszavonásig a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet valamennyi fekvõbeteg osztályán látogatási tilalom lép érvénybe.

Jó általános állapotban vannak, várhatóan néhány napon belül elhagyhatják a kórházat a lépfenével fertõzött betegek – tájékoztatta a debreceni Kenézy Kórház infektológiai intézetének fõorvosa pénteken az MTI-t.

Két felnõttet és három gyermeket szállítottak a mentõk a debreceni Kenézy Kórházba megfigyelésre szén-monoxid-mérgezés miatt csütörtökön este Hajdúszoboszlóról – tudtuk meg Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelem szóvivõjétõl.

Tovább csökkent az influenzások száma
Hajdú-Bihar – Megszüntették a látogatási tilalmat a Kenézy Kórház érintett osztályain.

Derecske – Feltehetõen a gázkazán meghibásodása miatt szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy hatvanas éveiben járó házaspár hétfõ délután egy Váci Mihály utcai családi házban, Derecskén.

Az egészségügy helyzetérõl és a finanszírozás abszurditásairól is szó esett a Kenézy Kórházban rendezett évértékelõ sajtóbeszélgetésen. Az intézmény vezetése abban bízik, hogy a jövõben nem tesznek különbséget a megyei kórházak között.

A beteg elmondása szerint másfél hónappal az esemény elõtt H1N1 védõoltásban részesült.

« 1. oldal »