2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói ismét megemlékeztek a vizes élõhelyek világnapjáról.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület Komádiban, a Nagysándor József utcában szerda este.

Elismerték a véradókat2015-02-21 10:15:20

Bensõséges hangulatú ünnepségen köszöntötték Komádi rendszeres véradóit a napokban. Az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor.

Farsangoltak a nyugdíjasok2015-02-21 10:07:38

Kacagás, jókedv, vidám hangulat. Ez jellemezte a szép korúak farsangját Komádiban, a Szabadidõ Központban, ahol a Komádi Aranykor Városi Nyugdíjas klub tartotta hagyományos farsangi rendezvényét.

Bensõséges hangulatban köszöntötték azokat a véradókat, akik rendszeresen adnak vért. – Erre az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor. – Jelen voltak a kitüntetett véradók, a támogatók valamint Szatmári Margit a MVK HBM Szervezetének Véradó koordinátora, Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje, a Berettyóújfalui Vöröskereszt és a Véradóállomás képviselõi, Tóth Ferenc Komádi polgármestere és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Héder Zoltán alpolgármester, Jambrich Judit a MVK Komádi alapszervezetének elnöke, Fejes Erzsébet titkár, valamint helyi önkormányzati képviselõk.

Az 50 éves komádi férfi megszegte a megelõzõ távoltartás szabályait ezért a rendõrök szabálysértési õrizetbe vették.

Kacagás, jókedv vidám hangulat. Ez jellemezte a szép korúak farsangját Komádiban, a Szabadidõ Központban, ahol a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas klub tartotta hagyományos farsangi rendezvényét.

Többször is veréssel fenyegette meg édesanyját az a Komádiban élõ 31 éves férfi, akit a Debreceni Járásbíróság elõzetes letartóztatásba helyezett zsarolás és személyi szabadság megsértése bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hazatérni? Mégis, mire?2015-02-03 09:38:27

Nemcsak a falvaink, de a kisvárosaink is komolyan küszködnek a népességfogyással.

A Vass Lajos Népzenei Szövetség az idén is megrendezte a Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntõjét Budapesten, immár tizedik alkalommal.

Valóságos árrobbanás ment végbe az utóbbi években megyénk termõföld-piacán.

Kiemelkedõ siker2014-12-21 07:24:31

A Vass Lajos Népzenei Szövetség az idén is megrendezte a hagyományos régiók, Régiók hagyománya X. Népzenei verseny Kárpát-medencei döntõjét Budapesten. A verseny meghívásos alapon történt, azok vehettek részt, akik már az elõdöntõkön legalább Arany – vagy Kiváló arany fokozatot értek el.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Komádi Református Egyházközség és a Komádi Városi Önkormányzat közösen elkészítették a Református Nagytemplom bejáratának két oldalára Sulyok István és Tisza Kálmán dombormûveit, amelyeknek leleplezését 2014. november 22-én tartották.

Új feladatra hangolva2014-11-22 16:22:10

2003 óta ünnepli a Közgyûlés a megyenapot, 2007 óta mindig más településen.

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói a Népmese napja alkalmából mesemondóversenyt rendeztek az alsó- és felsõ tagozatos diákok számára.

Egy gázkazán ellenõrzése miatt fellépõ rövid áramszünet okozott „rendkívüli eseményt” a komádi 6. számú választókörben – jelentette a helyi szavazatszámláló bizottság. Mindez persze nem zavarta meg különösebben a voksolást.

A roma nemzetiségi önkormányzat és a közösségi ház Roma Kulturális Napot szervezett a Szabadidõ Központban.

A Hit és Sport Alapítvány és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Irodája közös szervezésében 14 nemzet 18 csapata Kecskeméten 40 mérkõzésen mérette meg tudását.

Nyugdíjasok remek napja2014-08-13 15:02:55

A rekkenõ hõség sem riasztotta el a nyugdíjas csoportokat, amelyek fiatalos lendülettel vettek részt a VII. Régiós Nyugdíjas Baráti és Kulturális Találkozón, aminek már hetedik alkalommal volt házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub.

Kisvonat szállította a rendezvényre érkezõket, hangulatos túrát tettek.

Rekkenõ hõség sem riasztotta el a nyugdíjas csoportokat, akik fiatalos lendülettel, kiváló hangulatban vettek részt a VII. Régiós Nyugdíjas Baráti és Kulturális Találkozón, aminek már hetedik alkalommal volt házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. A szervezõk minden tekintetben kiszolgálták a résztvevõket. Még párakaput is felállítottak. Minden csoportnak volt egy felelõse a klubból, akik várták a csoportot és egész nap a rendelkezésükre álltak. /Bakonszeg: - Kovács Pálné „Esztike”, Berettyóújfalu: - Kovács Imre, Biharugra: - Wágner Sándorné, Csanádapáca: - Róth Gyuláné, Debrecen: - Nyitrai Sándorné, Furta: - Kóti Józsefné, Hajdúnánás: - Fejes Gyuláné, Kaba: - Varga Zsigmond, Komádi: - Varga Sándorné „Marika”, Magyarhomorog:- Lázár Gusztávné, Nagyszalonta: - Kolozsvári András, Pocsaj: - Varga Sándorné: - Irmus, Cserép Imre az összes csoport koordinálásáért, a meghívott vendégek fogadásáért Balogh Gyuláné, Kolozsvári Lajosné és Mike Zoltánné volt a felelõs. Gépkocsi irányító rendezõ: - Fejes Gyula, tombolaárusító: Házi Sándorné, Kolozsvári Andrásné és Tóth Boglárka Sára voltak.

25 év után újra találkoztak azok a volt diákok, akik 1987-ben fejezték be a 8. osztályt az 1. sz Általános Iskolában, Komádiban. Ma az iskolát Barsi Dénes Általános Iskolának hívják és külsõre és belsõre is megújult.

A Központi iskolában találkoztak az 1954-ben végzett volt diákok. Annak idején külön fiú és lányosztály volt. A tablókon viszont együtt voltak.

Új pálinkafõzde átadására került sor július 25-én Komádiban a Csokonai utca 1. szám alatt. Az átadó ünnepségen Czeglédi Zsolt a fõzde vezetõje üdvözölte a meghívott vendégeket külön Tóth Ferenc polgármestert. Minden meghívott vendégnek külön-külön személyenként is megköszönte a támogatását és azt, hogy elfogadták a meghívást és eljöttek a megnyitóra.

Kigyulladt egy gabonatábla Komádi határában szerda délután – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivõje az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  ... 11 Következő »