2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Harminc hektár lábon álló gabona fele ég a Hajdú-Bihar megyei Komádi közelében. A tûz erdõsávot is veszélyeztet.

A komádi gazda két év pereskedés után jutott hozzá a harmincmillió forintjához.

Szép, napos idõben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója.

Még egy hónapig várni kell a hajdú-bihari dinnyére – tudtuk meg a termelõktõl.

Vekerdre nem hoz az semmit2014-05-26 10:24:56

Komádi, Vekerd – Bizakodó hangulatban telt a vasárnap délelõtt két dél-bihari településen.

A „Kerek Egy Ég Alatt” Óvoda és Bölcsõde dolgozói Iciri Piciri Népmese, Népzene, Néptánc Fesztivált rendeztek a Közösségi Ház nagytermében április 26-án.

Nem úgy van, mint régen, állapítottam meg húsvét hétfõjén, amikor Körösszegpátiból Komádi felé utaztam. Évekkel ezelõtt locsoláshoz induló gyerekek, serdülõ fiatal emberek, kisfiukat kísérõ apák járták a település utcáit, valahova locsolkodni mentek.

Minden évben megemlékeznek József Attila születésnapja alkalmából.

A futóversenyen résztvevõk egy-egy éremmel, a vetélkedõ nyertesei pedig ajándékokkal gazdagodtak.

„Humánus” rablók: a beteg, idõs férfit nem kötözték meg eléggé…

Bûnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság rablás, rablási kísérlet, személyi szabadság megsértése, lopás és lopási kísérlet bûntettében, valamint magánlaksértés vétségében azt a hat vádlottat, akik még 2012 tavaszán raboltak ki több idõs sértettet Komádiban.

Komádiba ismét vonattal?2014-03-14 19:34:44

A dél-bihari kisváros lakosai a mai napig hiányolják a vasúti közlekedés lehetõségét.

Farsangolás Komádiban2014-02-27 08:31:07

A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói a „Kerek Egy Ég Alatt” Óvoda óvodásainak szerveztek vidám programot február 13-án.

Egy tollat tároló, háromszáz négyzetméteres raktárépületben csaptak fel a lángok a szombat reggeli órákban Komádiban.

A donorok kalória- és folyadékpótlásáról a 70-es, 80-as évek szokásait megidézve gondoskodnak a szervezõk a településen, amelynek lakói kimagasló arányban járnak vért adni.

A mentõk éppen Debrecenbe, a szülészeti klinikára tartottak szilveszter éjjelén a komádi kismamával, amikor megindult a szülés.

Ünnepélyes átadó rendezvényre került sor a Biztos Kezdet Gyerekház és Közösségi Házban, 2013. november 22-én, 10 órától.

Gála a gyerekekért2013-11-18 12:18:39

Jótékonysági Gálát rendeztek november 16-án, 14 órától a komádi Barsi Dénes Általános Iskolában, ahol az intézmény nagyon sok tanulója fellépett.

Komádiban hagyomány, hogy az új óvodásoknak „fecskeavatót” tartanak. A kis ovisok, mint kisfecskék ünnepélyesen „berepülnek” a fészkükbe, vagyis az óvoda közösségébe. Ez történt most a „Szivárvány” óvodában is. Elsõnek Krucsó Gyuláné óvodavezetõ helyettes köszöntötte Tóth Ferenc polgármestert és feleségét Dr. Diószegi Annamáriát, Hidvégi Lászlót a Komádi Gyermekotthon igazgatóját, alpolgármestert, Simándi Jánosnét a Kerek egy ég alatt Óvoda és Bölcsõde vezetõjét, Juhász Gyulánét a „Füsti Fecske” Bölcsõde szakmai vezetõjét, Cserép Imrét a Komádi Hírmondó fõszerkesztõjét, önkormányzati képviselõt és a kedves megjelent szülõket.

Dinoszauruszok nyomában…2013-11-06 17:47:54

A Kárpát-medence dinoszauruszai címmel elõadást tartott Fõzy István, a Magyar Természettudományi Múzeum paleontológusa a komádi Közösségi Ház nagytermében, november 6-án.

November 3-án délelõtt 10 órától ünnepi úrvacsorás istentiszteletre került sor, ahol reformátor õseinkért, s az egyház Istenünk általuk véghezvitt megújításáért adtak hálát és megemlékeztek a Reformáció világnapjáról. - 1517-ben 496 évvel ezelõtt, október 31-én függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bûnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét. Az istentiszteleten nem csak Luther Mártonra, a reformáció nagy atyjára, hanem a reformáció hõseire és Kálvin Jánosra is emlékeztek.

Halottak Napja Komádiban2013-11-05 08:25:56

November elsején nagyon sokan keresték fel hozzátartozóik sírját, virágot, koszorút és gyertyákat elhelyezni a sírokon. Ezen a napon délután 3 órától a Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak. A megemlékezésen az Önkormányzat és a Civil szervezetek képviselõin kívül sokan részt vettek a lakosság közül is. A ravatalozó bejárata elõtt kezdõdött meg a városi megemlékezés, melyet Balogh Sándor református lelkész temetési áhítatja  nyitott meg.

A „Kerek Erdõ” Kihívással Élõk Nappali Intézményének tárgyi és infrastrukturális fejlesztés feltételeinek megteremtése címû projekt ismertetésére került sor 2013. október 29-én Komádiban, a Szabadidõ Központban.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést október 22-én és 23-án.

Ünnepélyes megemlékezés október 23-án Komádiban 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójáról.Az október 22-én megtartott iskolai ünnepség után október 23-án folytatódott az ünnepségsorozat.

« Előző « 3. oldal »  ... 11 Következő »