2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A kormányzat nem aggódik a nyugdíjak miatt, demográfusok és a nyugdíjszakértõk viszont igen. A nyugdíjpénztári rendszert pedig azért bírálták a Pénztár-konferencián, mert nincs minõsítési rendszerük, és rengeteg infót zúdítanak a tagokra.

A négy magánnyugdíjpénztár közül a Budapest Magánnyugdíjpénztárnál 74 százalék, a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál 70 százalék, a Szövetség Nyugdíjpénztárnál pedig 50 százalék felett van a tagdíjfizetõ pénztártagok aránya. Az MKB Nyugdíjpénztár nem közölt adatot az MTI megkeresésére, 2014-ben a kassza honlapján közzétett információk szerint 30 százalék fölött volt ez az arány.

A magánnyugdíjpénztári rendszer 2015. januárjától hatályba lépett újraszabályozása jelentõs feladat elé állítja mind a pénztárakat, mind a pénztártagokat.

A magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó új szabályozás hatálya nem lesz visszamenõleges - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyûlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezõen befizetett tagdíjakból származó, a jövõbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Az eddig kedvezményes öngondoskodási formákat Varga Mihály második csomagja megadóztatja. Ha adókedvezményeket akar, szerezzen valahonnan sok pénzt és mossa tisztára az államnál. Így legalább az adósság elleni harcból is kiveheti a részét.

2013. június 9. Végelszámolással távozik a piacról a Pannónia Magánnyugdíjpénztár (manyup). Az Aranykor rendkívüli közgyûlést hirdetett meg, amin hasonló lépésrõl dönthetnek. Inogni látszik az AXA is. Közben az Erste és az OTP manyup távozása sem fejezõdött még teljesen be.

Új kasszát kell keresniük az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfeleinek, ha továbbra sem szeretnének átlépni a tisztán állami nyugdíjrendszerbe. A késõn ébredõk megtakarításait einstandolja az állam - írja a Népszabadság.

Elõfordulhat, hogy végelszámolással megszûnik az OTP Magánnyugdíjpénztár. Az anyabank nem akarja tovább finanszírozni a költségeket - írja a hétfõi Népszabadság.


Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) – A magánnyugdíjpénztárak – a korábbi negyedévekhez hasonlóan – többségében veszteségesek voltak 2012 elsõ negyedévében is, az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma gyorsuló ütemben, 100 ezer fõ alá csökkent, miközben az egészségpénztáraké nõ, s átlépte az 1 millió fõt – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adataiból.

Összesen 3811 fogyasztói beadvány érkezett a harmadik negyedévben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), az elõzõ negyedévi mintegy két és félszerese, az elõzõ év azonos idõszakában regisztráltnál pedig 63,6 százalékkal több – ismerteti a Világgazdaság csütörtöki számában.

Budapest (MTI) - A 18 magánnyugdíjpénztár 5,092 millárd forint mûködési veszteséggel zárta az elsõ félévet, ami több mint kétszerese a tavalyi egész évinek (2,382 milliárd forint) és mintegy nyolcszorosa a tavalyi elsõ félévinek (643 millió forint) - derül ki a felügyeleti adatokból. Június végén a kasszáknak 100.625 tagjuk volt, a pénztári portfólió piaci értéke pedig 244,299 milliárd forintot tett ki.

 

Tagdíjkiegészítéssel együtt 5,6 millió forint a legnagyobb összeg, amit a magánnyugdjípénztárakból kilépett tag kap. A Napi Gazdaság felmérése szerint hatalmas az eltérés az egyes kasszák reálhozam-kifizetései között.

« 1. oldal »