2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Szerdától nem lehet olyan élelmiszert forgalomba hozni Magyarországon, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.

Fõszabály szerint nem ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amelynek alapján a tisztességtelen szerzõdési feltételek érvénytelenségének megállapítása iránt indított pereket át kell tenni a magyar törvényszékekhez - mondta ki csütörtökön közzétett ítéletében az Európai Unió luxembourgi székhelyû bírósága.

A kétoldalú áruforgalom 2002 óta ötszörösére nõtt Magyarország és Törökország között, a gazdasági együttmûködést illetõen a turizmusban és az építõiparban kínálkoznak nagy lehetõségek - hangzott el a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén, melyen a magyar-török kereskedelmi, gazdasági, üzleti kapcsolatokról volt szó csütörtökön.

Magyarországon az európai átlagnál nagyobb reálbér-növekedés várható idén a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Tíz vízügyi igazgatóság területén 45 belvízvédelmi szakaszon van készültség, országosan mintegy 124 ezer hektárnyi terület van víz alatt - közölte az Országos Vízügyi Fõigazgatóság hétfõ délelõtt az MTI-vel.

Nem bonthatnak pezsgõt2015-02-05 10:19:14

Róna Péter és Chikán Attila szerint is csak részben orvosolták a devizahitel-problémát.

A magyar bérmunkás tudja, hogy csak addig kell, amíg olcsóbb, de ugyanolyan jó.

Az oroszok eldöntötték, hogy náluk melyik lesz elõbb; a keltetõtojás vagy a tyúk.

Elkezdõdött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint a múlt héten, az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel.

Megdõlt az országos napi melegrekord pénteken - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

A Magyarországon mûködõ nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték alkalmazottaik alapbérét az idén a szeptemberi állapot szerint - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési felmérésébõl, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Magyarországon a prosztatarák a férfiak körében a harmadik leggyakoribb daganatos halál.

Vége a benzinturizmusnak? 2014-12-10 11:05:33

Nyíregyháza - Az üzemanyagár csökkenésének hatásai a legjobban a benzinkutakon jelentkeznek.

Gyors netet kapnak a pénzükért a magyar internetezõk, akik átlagosan havi 5300 forintot fizetnek a szélessávú internetért - közölte az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál csütörtökön az MTI-vel.

Fõtér helyett gazdaság2014-11-21 11:56:43

Elsõsorban a magyar gazdaság erõsítését fogja támogatni a következõkben az EU.

Nem lehetünk rá büszkék2014-11-06 11:49:19

Magyarországon lenne a legalacsonyabb a foglalkoztatottság?!

Csütörtökön indul az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) országos közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció keretében december 12-éig ingyenes jármûátvizsgálást és látásellenõrzést biztosítanak a sofõröknek, a rendõrség pedig fokozott közúti ellenõrzést tart.

Magyarország nyolc hónapja listavezetõ a nõi munkanélküliség csökkentésében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap az MTI-vel.

Mûszaki hiba miatt nem mûködnek a magyar-román határátkelõk – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata kedd délután a rendõrség honlapján.

A Citibank lakossági ügyfeleinek most nincs semmilyen teendõje, nem ajánlott bankot váltaniuk, érdemes megvárniuk, míg kiderül, melyik hitelintézet veszi meg a cég lakossági üzletágát – vélik banki szakemberek.

Huszonötszörös eltérés van a legmagasabb és a legalacsonyabb bérbesorolású munkakörökben fizetett összegek között Magyarországon – derült ki a Trenkwalder és szakmai partnereinek szervezésében lezajlott felmérésbõl.

Az európai uniós tagállamok közül Magyarországon nõtt a legjobban, 3,1 százalékkal a foglalkoztatás 2014 második negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Magyarország haladéktalanul az EU Mezõgazdasági Különbizottsága napirendjére kérte a zöldség-gyümölcs támogatás tárgyalásának ügyét, miután Brüsszel szerdán felfüggesztette az orosz importkorlátozással érintett termelõk megsegítésére korábban megnyílt 125 millió eurós keretösszegû intézkedés végrehajtását.

Egy orosz politikus a CNN adásában ismét azzal vádolta meg Magyarországot, hogy T-72-es harckocsikat szállított Ukrajnának. A Honvédelmi Minisztérium az MTI-nek újból cáfolta a vádakat.

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nõk aránya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

« Előző « 2. oldal »  Következő »