2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ez év áprilisától vásárol Ukrajna földgázt Magyarországon keresztül, egyelõre kisebb szállítmányokról van szó, de az export akár az éves magyar fogyasztás mennyiségéig bõvíthetõ lenne. Hacsak Szlovákia be nem elõz a szovjet idõkbõl örökölt nagyobb kapacitású csõvezetékével.
Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az õsz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.

Matolcsy nem vesztette el a fejét, a kormány stabil maradhat, Magyarország már nincs a hírekben - sorolta Timothy Ash londoni pénzügyi szakember, miért érdemes magyar állampapírokba fektetni.

A globális felzárkózó térségen belül Közép- és Kelet-Európa gazdaságai a legérzékenyebbek a külsõ finanszírozási kondíciók esetleges romlására, amelyet az amerikai jegybank szerepét betöltõ Federal Reserve mennyiségi enyhítési programjának leépítése okozhat - áll a Standard & Poor's pénteken Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében.

Magyarország kikerül a túlzott mértékû költségvetési hiány miatt ellene 2004 óta folyó eljárás alól - döntöttek pénteken Luxembourgban az uniós országok pénzügyminiszterei.

Romlott tavaly a magyarországi vállalkozások pénzügyi helyzete, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal friss adatai szerint emelkedett a hátralékot felhalmozók száma és több mint 900 ezer végrehajtási eljárás indult.

Országszerte megemlékezéseket, ünnepségeket tartanak ma a nemzeti összetartozás napjának alkalmából.

Rövidesen újabb munkahelyvédelmi lépésekrõl születhet döntés, az intézkedések elsõsorban a hatévesnél fiatalabb gyermeket nevelõ anyák részmunkaidõs elhelyezkedését segíthetik - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Úgy tûnik, kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás (EDP) alól, így kevésbé fognak minket ellenõrizni, és nagyobb lesz a költségvetés szabadsága. Teljesen felelõtlen költekezéssel persze megint komoly viharokat kavarnánk, és hamar vissza is kerülhetnénk az uniós szégyenpadra. Brüsszel a túlzottdeficit-eljárásokkal a válság óta törõdik igazából, de gond az, hogy ez egy rövid távú eszköz, aminek hosszú távú szerkezeti gondokat kéne megoldania. Így a kormányok gyors adóemelésekkel is ki tudnak bújni alóla, komoly reformok nélkül.

 

Megdöbbentõ eredményt hozott a pénzügyõrség szlovák−magyar határ menti utakon szervezett ellenõrzés-sorozata: minden negyedik, az országba belépõ kamion a fehérgalléros bûnözõk számára fuvarozott. Az áfacsalók az átfogó NAV-ellenõrzés következtében akár százmilliárd forintot is bukhattak havonta, a fináncok szeme elõtt ugyanis nem tudták vagy nem akarták szállítmányaikat az országba hozni.

A dohánygyártók ezerforintos cigarettaárat vizionálnak dobozonként, és ez nem is túlzás. A cégeknek muszáj lesz árat emelniük, ha a trafikosokat illetõ 10 vagy 12 százalékosra ugró árrést nem a saját bevételeikbõl akarják kigazdálkodni. A cigi árának legnagyobb része természetesen továbbra is az államé lesz.

Kihirdették és közzétették a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével. Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerint ez kicsit meghaladja az elõzetes várakozásokat, de 1417 koncesszió nem kelt el, itt új pályázatot írnak ki.

 

Gomolyfelhõk ugyan lesznek, de hétfõn már nem várható csapadék. Éjszaka még fagyhat, napközben plusz 13 fok is lehet.

 

Az egyik legrejtélyesebb magyarországi vésett követ találták meg a magyar-román határ közelében - írja a Magyar Nemzet Online.

A Magyar Posta megegyezett az Elmû-Émász áramszolgáltatóval, hogy a jövõben fehér csekket használnak. Így a cégeknek olcsóbb, az ügyfeleknek minden marad a régiben.

Szerda reggel már 295 forint közelében jár az euró árfolyama, miközben kedden még 300 forint is volt az árfolyam. Segített a monetáris tanács közleménye.

Novemberben 18,5 százalékkal nõttek a mezõgazdasági termelõi árak, a legmeredekebben - majdnem 88 százalékkal - a burgonya drágult. A január-novemberi áremelkedés valamivel kisebb, 15,4 százalékos volt.

A jövõ héten többfelé várható havazás, jön a hideg, kedden már mínusz 10 fok is lehet, majd az átmeneti enyhülés után a hétvégén újra havazás jön.

Jobban teszik a lakásvásárlást tervezõk, ha összekapják magukat, és még idén nyélbe ütik az üzletet. Az új illetékszabályok a legtöbb esetben 80 ezer forinttal megdrágítják az adásvételt, egyedül a fiatal elsõ vásárlók és a szükségbõl kis lakásba költözõk járnak jobban jövõre. Õk viszont több százezer forintot nyerhetnek, ha nem rohannak a fészekrakással.

Január 1-jétõl új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.

Egy zürichi általános iskolai tanár öt perc alatt keresi meg budapesti kollégája órabérét. A svájci UBS Bank a világ 58 országának 72 városában elérhetõ átlagkereseteket vetette össze. A budapesti bérek még Közép-Európában is kevésnek tûnnek.


Szakmailag nem indokolt a terület alapú rendszámtábla bevezetése

Még az idén döntés születhet a megyei, járási alapú rendszámokról. Amennyiben a bevezetés mellett döntenek, a mûszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Az Autós Nagykoalíció vezetõje a minap bejelentette: egy olyan országban, amelyen gépkocsival néhány óra alatt át lehet érni, szakmailag semmi nem indokolja a területi alapú rendszámokat.

Országos tûzgyújtási tilalmat rendeltek el
Budapest, 2012. augusztus 22., szerda (MTI) – Általános tûzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter augusztus 22-tõl átmeneti idõre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

Ha a származási helyhez Magyarországot írják, az nem minden esetben fedi a valóságot.


A magyar válogatott lemosta a pályáról a friss világbajnokot. Állítólag nagy összegû fogadásokat kötöttek az olasz vereségre.

« Előző « 4. oldal »  Következő »