2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A román határ menti településeinken eddig mutatóba se láttak illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor utasítására tovább épül a mûszaki határzár; dél után immár keleten is.

Európa társadalmi stabilitása jelenti az igazi gyökerét a kontinens gazdasági gyengélkedésének – hangsúlyozták neves közgazdászok a Bloomberg londoni konferenciáján. Meglátásuk szerint az elöregedõ társadalmak miatt nem tud Európa alkalmazkodni a változó világhoz.

A háború és éhezés elõl menekülõket a világot uraló igazságtalan társadalmi-gazdasági rend kényszeríti migrációra - jelentette ki Ferenc pápa hétfõn két egyházi rádiónak adott interjújában. Az egyházfõ szerint az öregedõ Európát a bevándorlók tarthatják életben.

Nem kapnak tûzparancsot a határzár õrizetére rendelt határvadász századok, az viszont nem teljesen világos, mi a feladatuk. Papp Károly országos rendõrfõkapitány szerint a 2106 határvadász - harmaduk rendõrtiszti fõiskolás hallgató - csökkentheti a menekültáradatot anélkül, hogy az ország más részein „biztonsági deficit” alakulna ki.

Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

44 csoportban 1203 illegális bevándorlóval - köztük 223 gyermekkel - kapcsolatban intézkedtek a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén 2015. augusztus 10-én.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Andorrában élnek a legnagyobb arányban migránsok az ENSZ 2013-as adatai szerint, míg Bosznia-Hercegovinában a legkevesebben. A nemzetközi szervezet ábráiból kiderül, hogy Franciaországban az algériaiak, míg Nagy-Britanniában az indiaiak a legnépesebb kisebbségi csoport.

Nyolcmillió eurót kap Magyarország az Európai Uniótól, hogy segítse a migrációs nyomás kezelését - jelentette be Budapesten az EU menekültügyi biztosa. Az még nem világos, hogy Magyarország ezt pontosan mire költi, de Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert az is meglepte, hogy az EU Magyarország területén belül állítaná fel az ideiglenes regisztrációs központokat.

Csúcson az idegenellenesek aránya Magyarországon – állapította meg a Tárki az 1992 óta végzett kutatásának 2015 áprilisi adatai alapján.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai jelzik, építkezni kell.

Illegális migrációval kapcsolatos szórólapot készített a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya.

« 1. oldal »