2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Nem emlékszem, hogy féltem volna a Mikulástól, amikor egy kibírhatatlanul hosszú délelõtt végén megjelent az óvodában és egyenként végigszólítgatott minket, ovisokat. De akár félhettem is volna, mert hatalmas volt és érthetetlen, hiszen akkori szûkös emberismeretem alapján az égvilágon senkire sem hasonlított.

Az elmúlt évinél 20 százalékkal több adomány gyûlt össze az idén a Mikulásgyárban, így akár 350 ezer rászorulónak is segítséget nyújthatnak a karitatív akcióban - tájékoztatta a Mikulásgyár fõszervezõje pénteken az MTI-t.

Legalább háromszázezer gyerek karácsonyát akarja szebbé tenni a Mikulásgyár nevû jótékonysági adománygyûjtõ akció, amely december 5-tõl 21-ig várja az adományokat több gyûjtõponton, vagy akár ingyenes postai küldemények formájában.

Tizenötödik éve már, hogy a Mikulás azon a bizonyos napon, december 6-án, felkeres minden három év alatti csökmõi kisgyermeket, és átadja a csomagokat.

Évek óta elmaradhatatlan a Gyermekklinikáról december 6-a közeledtével a DEKOM, azaz Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentõcsoportja, akik a Mikulás segítségével viszik el az orvostanhallgatók által összegyûjtött ajándékokat a kis betegekhez.

Ingyenes filmvetítéssel, kézmûves foglakozással és gyermekmûsorokkal várták a családokat szombaton az Apolló Moziban.

Az idei évben is villamossal látogat el a gyerekekhez a Mikulás. December 6-án Te is találkozhatsz a DKV Mikulással.

A kis óvodások életének egyik legemlékezetesebb eseménye a Mikulás várása, az arra való felkészülés.

Az állami gondoskodásban élõ gyerekekhez – a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonba – különös jármûvekkel érkezett a Mikulás: mivel még az idén nem esett hó, más közlekedési eszközt nézett ki magának a nagyszakállú: szirénázó tûzoltókocsikkal futott be.

Mikulás a pocsaji ovikban2013-12-07 19:58:45

A pocsaji óvodákban is járt a Mikulás december 6-án: a nagyközségi önkormányzat jóvoltából a csomagokat mindkét óvoda kicsinyei megkapták.

Lovas hintóval járta végig a falut a Mikulás és segítõje, felkeresve minden három év alatti kisgyermeket. 1999 óta ez már hagyomány Csökmõn.

Fényes hintón, öt manó és két krampusz kíséretében érkezik a Mikulás a szoboszlói strand fõbejáratánál lévõ fedett térre pénteken fél ötkor – tájékoztatta a Naplót Majoros Petronella szervezõ.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, Csökmõre idén is hintón érkezett a mikulás.

Mikulás-futás Pocsajban2011-12-04 16:42:13

 


Pocsaj – Mikulás-napi futást rendeztek Pocsajban a Kikelet óvoda gyerekeinek az óvónénik december 2-án.

 

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg december 14-én a Komádi Barsi Dénes Általános Iskolában a „Minerva” és a „Leg-a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény táncos évzáróját mesélte Szabó Csaba intézményvezetõ.

Idén is útba ejtette Csökmõt a Mikulás.

Járt a Falumikulás2009-12-07 16:04:29

Házhoz ment a Mikulás december 4-én Csökmõn. A nagyszakállú a 0-tól 3 éves korú gyerekeknek vitt ajándékot, immár tizedik alkalommal.

Földes -Hárman Mikulás díjat, hatszázhatvanan ajándékcsomagot kaptak a pénteken délután a decemberi tavaszban megtartott Télapó ünnepségeken Földesen.

Jön a Mikulás2008-12-02 09:23:40
« 1. oldal »