2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A kormányzat nem aggódik a nyugdíjak miatt, demográfusok és a nyugdíjszakértõk viszont igen. A nyugdíjpénztári rendszert pedig azért bírálták a Pénztár-konferencián, mert nincs minõsítési rendszerük, és rengeteg infót zúdítanak a tagokra.

Országos demonstrációra készül a volt volánbuszosokat képviselõ Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), ha nem sikerül megállapodniuk a béremelésrõl - közölték a szakszervezetek hétfõn az MTI-vel.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége felháborítónak tartja, hogy a kenyér áráról kibontakozó vitában egyesek arra hivatkoznak, a minimálbéremelés miatt nem lehet a kenyér árát csökkenteni.

A minimálbér emelése leginkább az adóterheket növeli – mondják a munkáltatók és a munkavállalók.

A hivatalos létminimum 87 ezer forint, míg a minimálbér nettója csupán havi 69 ezer.

Minimálbér? A mesében…2015-01-06 17:26:59

Már az építõ- vagy a könnyûiparban se lehet 105 ezer forintért szakembert találni.

Jövõre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig 3-4 százalék. A jövõ évi bérmegállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetõivel hétfõn.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetõivel pénteken aláírta a jövõ évi bérekrõl szóló megállapodást.

A munkaadói és a munkavállalói oldal értékelése szerint is közeledett a partnerek álláspontja a jövõ évi minimálbérekrõl és bérajánlásról szóló keddi tárgyalásokon: a munkáltatók 3 és 4 százalék közötti emelést tartanak elképzelhetõnek, míg a szakszervezeti oldal 5,4 százalékos minimálbér-emelést és 4,4 százalékos bérajánlást szeretne elérni.

A kormány megkezdte a tárgyalásokat a minimálbérrõl, amely jövõre meg fogja haladni a 100 ezer forintot - mondta a foglalkoztatásért felelõs államtitkár sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.

A szakszervezetek egységesen 103 500 forintos minimálbérre és 120 000 forintos garantált bérminimumra tettek javaslatot a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumnak (VKF) keddi ülésén, amelyen a jövõ évi bérekrõl tárgyaltak a kormánnyal és a munkaadói szervezetekkel - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) az MTI-vel.

Az MSZOSZ Szövetségi Tanácsa 2014-ben a kötelezõ legkisebb munkabér és a bérminimum 6 százalékos, valamint a keresetek 4,5 százalékos növekedését tartja szükségesnek, a minimálbér ennek megfelelõen a jelenlegi 98 ezer forintról 104 ezer, a bérminimum pedig 114 ezer forintról 121 ezer forintra nõne - közölte az érdekképviselet.

Csökkentik a dolgozók munkaidejét, hogy ne kelljen többet fizetni.

 

A kérelmeket május 31-ig lehet beadni, azokról 21 napon belül döntenek, a pénzzel augusztus 31-ig kell elszámolni, részletek a munka.hu-n.

A minimálbér-emelési támogatásra május 31-ig nyújthatják be kérelmüket az érintett vállalkozások a munkaügyi központnak, az errõl szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben olvasható.

Szakképesítés nélküli közmunkások 75 500 forintot kapnak január 1-jétõl. Az emelés tekintélyes, mivel idén még 57 ezer forint volt ez az összeg.

Budapest, 2011. október 17., hétfõ (MTI) – A jövõ év elsõ napjától szolgálati járandóságot kapnak azok, akik 1955-ben vagy azt követõen születtek és a fegyveres szolgálat alapján szolgálati nyugdíjban részesülnek, noha még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt – ezt tartalmazza egyebek mellett a korhatár elõtti nyugdíjakról és járandóságokról szóló törvényjavaslat, amelyet Réthelyi Miklós nemzeti erõforrás miniszter terjesztett a parlament elé.

Budapest, 2011. október 13., csütörtök (MTI) – A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a “drasztikus” minimálbér- és garantált bérminimum-emelés kigazdálkodhatatlan a vállalatok jelentõs hányadának, és az 5 százalékos béremelési elvárás is “indokolatlan és teljesíthetetlen” a legtöbb vállalkozásnál, többszöröse a termelékenység növekedési ütemének.

Az iráni fõváros koldusai nagyjából 1500 dollárt, azaz 310 ezer forintot „keresnek” havonta - számolt be a Mehr hírügynökség kedden, emlékeztetve, hogy ez az országban érvényben lévõ minimálbérnek nagyjából az ötszöröse.
73 ezer lesz a minimálbér?2009-11-20 16:18:00
« 1. oldal »  Következő »