2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A közlekedés színvonalának javítása egyértelmûen segíti a gazdaság versenyképességének növelését - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelõs államtitkár Miskolcon, sajtótájékoztatón pénteken.

Megyei kormányhivatalok elõtt olvassák fel követeléseit a Közmunkás Szakszervezet tagjai szombaton, hogy felhívják a figyelmet arra: "a nyomor az, ami ma Magyarországon jobban teljesít".

Lakner Zoltán szerint nem igaz, hogy ha munka van, akkor minden van. Interjú: Lakner Zoltán politológussal, szociológussal.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Idén két keretösszegre kell figyelniük a munkáltatóknak a béren kívüli juttatásoknál.

Az szja-bevallás legegyszerûbb módja, ha megbízzuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a bevallásunk elkészítésével. Az egyszerûsített bevallást február 16-ig lehet kérni a 1453NY jelû nyomtatványon.

2015. január 1-tõl tovább szélesedett az országos illetékességgel intézhetõ ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, melynek célja, hogy az adózók számára egyszerûbbé, könnyebbé és gyorsabbá váljon az ügyintézés.

2015. január 1-jétõl minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak, amiben az adóalanyra áthárított adó összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot.

Egészségügyi szolgáltatási járulékot annak a belföldi magánszemélynek kell fizetni, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen, valamint uniós rendeletek és nemzetközi egyezmény alapján sem jogosult.

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

Olvasóink az influenzáról kérdezték telefonos szakértõnket, dr. Gyõri Csilla orvos-természetgyógyászt pénteken.

2015. január 1-jétõl havonta kell áfát bevallania az adóévben jogelõd nélkül, újonnan alakult adózónak. Ezt a megalakulástól számított adóévet követõ év utolsó napjáig kell megtennie. Ezek után az általános szabályok alapján kell megítélni az áfa bevallásra vonatkozó gyakoriságot, amely alapján a havi kötelezettség továbbra is megmaradhat.

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, milyen kedvezményekkel csökken idén a személyi jövedelemadójuk. Ennek megfelelõen kapják ugyanis már januári bérüket a dolgozók, ha a hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat.

2015. január 1-jétõl csökkenthetõ az adóalap az elsõ házasok kedvezményével. A kedvezményt igénybe veheti minden olyan házaspár, akik 2014. december 31. után kötöttek házasságot és legalább az egyik fél elsõ házasságát köti. A kedvezmény összege jogosultsági hónaponként 31 250 forint.

Az utasokat nem érinti a Borsod, Hajdú és Szabolcs Volán egybeolvadása.

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel esõ településeken, fõleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhetõ a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképébõl.

A minimálbér emelése leginkább az adóterheket növeli – mondják a munkáltatók és a munkavállalók.

Az általános fertõzés elkerülésére jók a vitaminok, a megfelelõ életmód.

A szakemberek szerint a tízmilliárd forintos támogatási keret kevés lesz.

Ha jeges, havas, ha csúszik2015-01-08 18:39:25

Kisebb sebesség és jó fékezési technika. Életet menthet, aki ezt betartja.

Felvételi egyszeregy2015-01-08 18:28:20

A felsõoktatási felvételi eljárás szabályait, tudnivalóit, a pontszámítási módszereket, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat, valamint az intézmények által meghirdetett képzéseket a www.felvi.hu oldalon elérhetõ Felsõoktatási felvételi tájékoztatóban találják a felvételizõ.

A havas, de még inkább a jeges út igencsak próbára teszi az autósok türelmét, tudását, idegrendszerét. Köztudott, hogy útjainkon leginkább kiszolgált autómatuzsálemek futnak, amíg bírják még magukat. Persze egyre gyakrabban találkozunk már modern, jól felszerelt csodamasinákkal is.

Van, ami szigorúan tilos, és van, ami kötelezõ szilveszterkor.

Országszerte osztanak meleg ételt és egyéb adományt a segélyszervezetek a rászoruló embereknek a karácsonyi idõszakban.

« Előző « 2. oldal »  Következő »