2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfõ este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szervezõdésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésû rendezvénnyel egy idõben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

Nekünk csak regisztrálni kell, s máris bárhol, ingyen wifizhetnek a UPC ügyfelei? Így van, állítja: a szolgáltató.

A jeges kihívás után itt az újabb: a kedvenc versét kell posztolnia a megszólítottnak. Többségük áll elébe.

Befejezõdött a diósgyõri vár megújítása, a középkori erõdítmény kapuját augusztus 30-án nyitják meg a látogatók elõtt, akiket egész napos kulturális kavalkáddal várnak - közölte Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere.

A nemzetiségi önkormányzati képviselõk október 12-i választásán a választók településenként kijelölt, úgynevezett nemzetiségi szavazókörben adhatják le voksukat, de lesz 12 olyan település, ahol több nemzetiségi szavazókört kellett kijelölni a választói jegyzékben szereplõk nagy száma miatt.

A hõségriasztás ideje alatt a budapesti fejpályaudvarokon és tizennégy nagyobb vidéki állomáson ingyen ásványvizet ad utasai számára a MÁV-START – közölte az MTI-vel szombaton a Mávinform.

A héten a nyolcadik jármû kezdte meg a tesztüzemet a borsodi megyeszékhelyen, ebben az évben még 21 villamost szállít a cég Miskolcra, a jövõ évben még kettõt, ezzel lesz teljes a 31 darabból álló flotta.

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintos beruházást szerdán adták át a város mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt.

Biogáz üzem épült Miskolcon, a 2,165 milliárd forintos beruházás csütörtöki mûszaki átadásán Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta, hogy a borsodi megyeszékhely tovább növeli az amúgy is magas megújuló energia felhasználását.

A jelek szerint kötélpályán a turisztikai attrakciók építése. Jó egy kilométer hosszan libbenhetünk Lillafüreden. A tervek szerint Lillafüred központja és Fehérkõlápa között ingázna a függõvasút.

Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyõri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál - közölte a vállalat.

Budapest, 2013. július 16., kedd (MTI) – A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére – tájékoztatta a könyvtárellátó kedden az MTI-t. A fizetési határidõ – a köznevelési államtitkárság kérésére – július 31-rõl augusztus 15-re módosult.

 

 

Csökkenõ számú cégalapítás, lassuló ütemben nõ a cégek száma
Budapest – Az elmúlt évben 5885 céggel nõtt a társas vállalkozás száma, annak ellenére, hogy eközben 27 549 céget, azaz az összes társaság 5,1 százalékát törölték. 2011 végén még 594 097 (decemberi adat) vállalkozás neve szerepelt a cégnyilvántartásban, ez a szám 2012 végére 599 982-ra (novemberi adat) nõtt. Mindez annak következménye, hogy tavaly 35 395 céget alapítottak – tájékoztat a feketelista.hu.

Fotó: Mudra László [origo]Nincsenek egyedül annak az angyalföldi társasháznak a lakói, akiknek gyakorlatilag újra meg kellene vásárolniuk az egyszer már kifizetett lakásukat, mert átverte õket a kivitelezõ. Az ügyrõl szóló cikkünk megjelenése óta fél tucat hasonló esetrõl értesültünk. Makón, Szegeden, Kalocsán, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon és a fõváros 17. kerületében is akadnak olyanok, akiket önhibájukon kívül kilakoltatás fenyeget.

 

Kutyachip: elsejétõl ellenõrzik
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az ellenõrzés folyamatos lesz, egy speciális leolvasóval történik majd.

Béremelés helyett bércsökkentés
Miskolc – Magas munkanélküliség, bizonytalan munkahelyek. Ez vár ránk jövõre Borsik János szerint.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 


Kaszáljunk, mert vasárnaptól már elvileg „kaszálhat” a hatóság is.


Miskolc – A tuning fesztiválon gyakorlatilag mindent bemutattak, ami az autózást szenvedéllyé teszi.

Miskolc – Ne feledjük, május 21-éig kell postára adnunk az szja-bevallásunkat.

Miskolc – Nõi futsal NB I, 11. forduló.

« Előző « 3. oldal »  Következő »