2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A legnagyobb szakmai tabut, a hálapénzt tagadják meg egy Facebookon szervezõdõ orvosközösség tagjai, akik átfogó egészségügyi reformot is kérnek. A rendszer léte már csak a dolgozók jóindulatán múlik, az pedig fogyóban van – figyelmeztet a csoportot szervezõ Álmos Péter és Lovas András. Az 1001 orvos hálapénz nélkül közösség alapítóival egy szegedi cukrászdában találkoztunk. A pszichiáter és az aneszteziológus régóta barátok, és a kezdeményezésük elõtt maguk sem gondolták, hogy ennyien egyetértenek velük.

  • Két hét alatt kétezer orvos csatlakozott a hálapénz elleni kampányhoz.
  • A paraszolvenciát a Rákosi-korszak maradványának tartják.
  • A csatlakozók véget vetnének az egészségügy urambátyám viszonyainak.
  • A civilek számára is átlátható minõségbiztosítást akarnak.

Szeptember 14-én, szombaton a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói és pedagógusai is részt vettek az országos szintû „TESZEDD! Összefogás a tiszta Magyarországért akciónapra” elnevezésû önkéntes hulladékgyûjtési akcióban.

A TeSzedd! 2013-ban már harmadik alkalommal megrendezése kerülõ, külföldi minta alapján szervezõdõ önkéntes akció. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Critical Mass éjjel-nappal2012-05-03 10:17:57


Az országos Critical Mass mozgalomhoz kapcsolódva 2012. április 29-én Berettyóújfalu is bõvelkedett kerékpáros programokban.

Vasárnap délelõtt fél 11 óra tájékán lépték át Csökmõ határát, s ezúttal elérték Hajdú-Bihar megyét a drogfogyasztás ellen tiltakozó aktivisták. A jubileumi 10. Drogmentes Magyarországért Maraton ünnepélyes Start rendezvénye április 23-án kezdõdik a Parlament elõtt.

Jobbik alapszervezet alakult2010-02-03 09:32:54

Megalakult a Jobbik Magyarországért Mozgalom csökmõi alapszervezete négy fõvel.

« 1. oldal »