2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év mûködés után a nemzeti légitársaság. Az utolsó járat, az MA745-ös Helsinkibõl 9:45-kor landolt Budapesten. A cég felszámolása azóta sem fejezõdött be, új légitársaság pedig még nem indult helyette.

A Malév felszámolója június végéig kapott lehetõséget arra, hogy megpróbálja eladni a légitársaság egyetlen repülõjét, ha sikerrel jár, újabb forintokhoz juthatnak a volt dolgozók - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

Továbbra is tõkeerõs, szakmai befektetõt keres egy új nemzeti légitársaság megalapításához a fejlesztési tárca. A Malév 66 éves mûködés után, két éve állt le.

Két éve állt le a Malév2014-02-03 12:25:23

Két évvel ezelõtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év mûködés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkibõl háromnegyed tízkor landolt Budapesten.

Piros-fehér-zöld lesz a festése, Sólyom lesz a neve az új hazai légitársaságnak, amely hamarosan már jegyeket árulna, és jövõre a tengerentúlra is repülne - írja a szombati Magyar Nemzet.

Az Állami Számvevõszékhez (ÁSZ) szerint a cégvezetés rossz döntéseinek hatására a Malévot 13 milliárd forint veszteség érte a rossz jegyértékesítési politika miatt.

Péntekig adott haladékot a Malév kissebségi tulajdonosának, az orosz Vnyesekonombanknak a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, hogy átutalja a hitelgaranciaként nyújtott 32 millió eurót, azaz 8,6 milliárd forintot.

A Malév 1325-os egyiptomi járata mûszaki hiba miatt nem tudott elindulni Hurghadából.

Úgy tudni, hogy a balesetet valószínûleg a földi irányítószemélyzet figyelmetlensége okozta. További részletek a cikkben!

 

« 1. oldal »