2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A piacon folytatódik az újfalui városrehabilitáció ez évi üteme.

A településen a falunap családok ünnepe lett. A szervezõk olyan programokat állítottak össze, hogy minden korosztály jól érezze magát azon a napon.

A kicsinek is örülnek2014-08-27 10:59:02

Megyénk kilenc települése örülhet állami támogatásnak.

Kilencen kaptak 41 milliót2014-08-08 14:56:14

A rendkívüli önkormányzati támogatásokból nem jutott sok a megyénkbe.

A Magyarországi Románok Országos Szövetsége ebben az évben is megrendezte szokásos õszi fõzõversenyét Gyulán a Balcescu Gimnázium udvarán.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

Falunap Mezõsason2013-08-07 09:36:03
Falunap Mezõsason
Mezõsas – Augusztus elején került sor a hagyományos falunap megrendezésére Mezõsas településen is.

Soron következõ testületi ülését február utolsó napján tartotta a képviselõ testület, mely Mezõsas képviselõivel közösen kezdte meg a tanácskozását.

Jó tanulók és mesemondók Mezõsason
Ebben a tanévben is Hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, úgy határozott a Mezõsasi Román Nemzetiségi Önkormányzat, hogy megjutalmazza azokat a tanulókat, akik Mezõsason laknak és jó tanulmányi eredményt értek el az általános iskolában, illetve a középiskolában.

Majális Mezõsason2012-05-02 10:15:11


Mezõsas – Ebben az évben is ünnepséget rendeztek a dél-Bihari településen. Május elsején ragyogó nyári idõben zajlottak a programo


Mezõsas - Nagyon kedves és jó szokást honosított meg már évek óta Mezõsason a településen mûködõ román kisebbségi önkormányzat. Évente két alkalommal ajándékot, jutalmat ad a településen élõ általános iskolai tanulóknak.

Debrecen, 2011. október 20., csütörtök (MTI) – Egy román kamion hajtott bele hátulról egy piros lámpánál várakozó magyar kamionba a 42-es fõúton Mezõpeterd és Biharkeresztes között csütörtök este; az érintett szakaszon teljes útzár mellett folyik a helyszínelés – közölte a rendõrség az MTI-vel.

Mezõsas  – Kedves és maradandó emléke lesz évek múltán is Kõrösi Viktóriának, aki a napokban a lakóhelye, Mezõsas település polgármesterétõl a képviselõ-testület határozata alapján egy díszes gyûrût és 50.000 forint összegû anyagi támogatást vehetett át.

Mezõsas – Állampolgársági eskü, díszpolgári cím-adományozás és kistérségi tánctalálkozó Mezõsason.

Közös testületi ülésen döntöttek az újfalui és mezõsasi képviselõk arról, hogy július elsejével körjegyzõséget hoznak létre.

Mezõsas – Mezõsas Önkormányzata úgy döntött, hogy 2011-

ben a község lakói számára majálist, falunapot rendez.
Öregek Napja Mezõsason2011-04-21 13:23:48

Mezõsas - 2011. április 9-én tartották a településen az öregek napi ünnepséget, ahol a község szépkorú lakosságát köszöntették.

Nyúlgát védi Mezõsast2010-12-08 17:00:57

Hajdú-Bihar négy településén rendeltek el III. fokú belvízvédelmi készültséget. Mezõsason nyúlgátat építettek.

A magyarhomorogi Török Mihálynak négy éve nincs állandó munkahelye, most öt hónapig éppen a közhasznú foglalkoztatás jelent a családnak némi aprópénz.

Hajdú-Bihar – Húsvét ide vagy oda, szombaton és vasárnap újra fûre léptek a megyei focisták, és bizonyították, hogy érdemes kilátogatni meccseikre.

Mezõsas -

Negyvenöt általános iskolás napi utaztatását oldaná meg, ha a mezõsasi önkormányzat az azóta bezárt iskola felújítására kapott közel 18 milliós hazai forrású támogatást iskolabusz beszerzésére fordítaná.
« 1. oldal »