2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Márciushoz képest nem változott érdemben áprilisban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, a rejtõzködõk viszont nagyobb arányban vallották be valamely ellenzéki párthoz kötõdõ szimpátiájukat - tartalmazza a Nézõpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásának eredménye.

Márciushoz képest nem változott érdemben áprilisban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, a rejtõzködõk viszont nagyobb arányban vallották be valamely ellenzéki párthoz kötõdõ szimpátiájukat – tartalmazza a Nézõpont Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásának eredménye.

Nézõpont: Élet a portán2015-05-07 18:07:27

Ha nem is egy-egy szárnyat, combot, de jövõbeni ígéretes falatokat nyújtottak át a kicsinyeknek. A reménybeli lakomához türelem és szorgalmas munka vezet, mert az állatokat gondozni kell, mire vágásra éretten beteljesítik küldetésüket a családok asztalain. Ez lenne a rendje s módja annak a kezdeményezésnek, amelyet siker és kudarc egyaránt kísér. Nyéki Zsolt jegyzete.

Csak álltam a két négyzetméteres spájz egyetlen, aprócska ablaka alatt, és az járt a fejemben, hogyan férhetett ki rajta egy tizenegy éves kislány… A nyílás alatt – mely feltehetõleg nem sok napfényt engedett a helyiségbe – egyáltalán nem nõtt fû, pedig egy lakatlan, a kegyes tavasznak köszönhetõen zöldellõ és pitypangoktól sárgálló telekre nézett. Csáki Alexandra jegyzete.

Talán Bogár László közgazdász volt az elsõ, aki már évekkel ezelõtt figyelmeztetett, hogy minden anyagi konstrukció lelki, erkölcsi és bizalmi alapra épül, illetve ha nem épül, akkor menthetetlenül összeomlik. Ám hogy ennek az összeomlásnak a jeleit látjuk-e éppen, amikor sorozatban pattannak ki a pénzvilág botrányai, s durrannak el a pénzügyi lufik, azt egyelõre korai lenne bizonyossággal állítani. Matyasovszki József jegyzete.

Az én nemzedékem még jól emlékszik Szörényi és Bródy dalára, a „Ne vágj ki minden fát!” címûre. Az örökzöld téma természetesen ma is aktuális, hiszen a fákat ma is irtják. Sokszor felelõtlenül. Györke László jegyzete.

Ezen a vidéken egy szabály van, hogy nincs szabály – figyelmeztetett a sógorom, amikor „szûz magyar benzinturistaként” elõször átléptem vele az ukrán határt. Teljesen igaza volt. Nem csak a rossz minõségû fõutakon, még lakott területen belül is úgy közlekedtek a helyi autósok (ki Ladával, ki BMW-vel), mintha a kihelyezett KRESZ-táblák csak felesleges díszek lennének. Palicz István jegyzete.

Nézõpont: Aszály, muszáj2015-03-30 10:58:13

Finoman szólva nem csinált popsit a szájából Sándor-József. Ahogyan az tõlük elvárjuk, meghozták a meleget. Tegnap már 21 fokot öntöttek ki a zsákjukból. Galambos Béla jegyzete.

Sok hajdúhadházi gazda „dobott egy hátast”, amikor gyanútlanul kinyitotta a postaládáját, de postai küldemény helyett egy szórólapot talált benne. Petneházi Attila írása.

Emlékszem az ide nyárra, kedd délutánra esett. Így szól a régi angol vicc. Ez nálunk most így hangozhatna: emlékszem az idei télre, karácsony után kezdõdött és január 10-e körül már véget is ért. Aztán februárban még volt egy-két nap „erõlködés”, de az már nem volt az igazi. Orosz Csaba írása.

Mellesleg jobban megbízom a sufnituningos sertésvágásban, mint ami kijön az üzemekbõl. Kiss László jegyzete.

Ki ne hallotta volna ezerszer gyermekkorában a szüleitõl: „Nem nekem, magadnak tanulsz!” De hogy mi lehetett volna jó nekünk, magunknak, arra kisgyerekként nem volt egyszerû válaszolni. Maradt tehát az ezeréves bölcsesség: ne csak a suszter, hanem az ivadéka is maradjon a kaptafánál, s lépjen valamelyik felmenõje nyomdokába! Matyasovszki József jegyzete.

Nézõpont: Stopsulik2014-11-06 10:01:34

A legmenõbb középiskolák rangsorának összeállításakor a négy leghúzósabb érettségi tantárgy érdemjegyeit és a kompetencia mérések eredményét vették figyelembe. Palicz István jegyzete.

Nem ördögtõl való a vasárnapi boltzárlat ötlete. Egy kedves barátom kifejezetten bojkottálja a nyitva tartókat. Hat után és hétvégén nem hajlandó boltba menni, pedig lehetõsége volna rá, hiszen megyeszékhelyen élHorváth Borbála jegyzete.

Miközben az új kenyér ünnepére (szimbolikusan) idén is összejött a határainkon innenrõl és túlról a magyarok kenyere, a dolgok jelen állása szerint egyáltalán nem biztos, hogy az év hátralévõ napjaira is garantált a magyarok kenyere. Petneházi Attila írása.

Állítólag nincs semmilyen olyan konkrét hír közel s távol a piacokon, amitõl a forintnak tartósan „ágynak kellene esni”, nemzeti fizetõeszközünk immár második hete mégis lázlappal az ágya végén kel s fekszik. De leginkább fekszik; pontosabban valakik a padlóra lenyomva tartják napok óta. Petneházi Attila írása.

A Fidesz-KDNP támogatottsága 46 százalékon áll jelenleg a potenciális szavazók között, és ezzel továbbra is hatalmas elõnnyel vezeti a pártversenyt, a második helyen szoros küzdelem várható az MSZP és a Jobbik között a vasárnapi EP-választáson - derül ki a Nézõpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A Nézõpont Intézet legfrissebb felmérése szerint az orosz-magyar gazdasági együttmûködés erõsítését és a paksi bõvítést is támogatja a lakosság többsége.

A kormány annyira jót akart tenni a trafikosok legújabb nemzedékével, hogy a nagy akarásnak végül nyögés lett a vége. A nemzeti dohányboltok felállása óta ugyanis soha nem látott mértékben esett vissza a cigaretta kiskereskedelmi forgalma. Petneházi Attila jegyzete.

 

A kerékpárútra nagy szükség van - illusztrációA kerékpárútra nagy szükség van -Amikor elõször hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövõ évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe. Petneházi Attila jegyzete.

 

« 1. oldal »