2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Karbantartás miatt csütörtök este 10 órától péntek reggel 6 óráig nem lesz elérhetõ a kormányzati portál és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások, ez idõ alatt az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) elsõdleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Több szabálytalanságot is feltárt már az éles üzemben mûködõ Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenõrzõ Rendszer (ekáer) – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Az érintett gazdálkodói kör észrevételei alapján 2015. április 1-jétõl tovább egyszerûsödött az Elektronikus Közúri Áruforgalom Ellenõrzõ Rendszer (EKÁER). Mától a nem kockázatos termékek esetében a gazdálkodók jelentõs része néhány adat megadásával egyszerûsített bejelentést tehet.

Tovább egyszerûsödött az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszer (ekáer) április 1-jétõl, a nem kockázatos termékek esetében a gazdálkodók jelentõs része néhány adat megadásával egyszerûsített bejelentést tehet – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Olyan új termékek kerülhetnek az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszer (ekáer) keretében a kockázatos termékek közé, amelyek jellemzõen érintettek az áfacsalásokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenõrzési tapasztalata szerint - ezzel indokolja a nemzetgazdasági miniszter a kockázatos termékkör módosítását.

Ismét elérhetõ az ekáer-rendszer, amely kedd este néhány órán keresztül nem mûködött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedd éjszaka közzétett rendkívüli közleménybõl.

Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követõen március 1-je után élesben mûködõ elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenõrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivõje kedden az MTI-vel.

« 1. oldal »