2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Számolni kezdett a NAV2015-07-16 13:19:51

Július elsején indult a NAV nyári ellenõrzéssorozata: az adóellenõrök és a pénzügyõrök a turisták által gyakran látogatott helyekre és a tömegeket vonzó rendezvényekre fókuszálnak. Az adóhivatal közlése szerint a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Az interneten keresztül külföldrõl rendelt áruk fokozott ellenõrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértõ árut megsemmisítik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is érkeztek jelzések a Novatek típusú online pénztárgépek problémás mûködésével kapcsolatban – írta a szervezet a Napló által április 3-án feltett kérdésekre.

Az adóhatóság szerint a kiskereskedelmi adatok jelentõsen árnyalják a cigaretta feketekereskedelmérõl megjelent híreket; bár a cigaretta forgalma csökkent, a cigarettára átszámított fogyasztási dohányt is tekintve az értékesített mennyiség mindössze 0,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, miközben a dohányzási szokások is átalakultak.

« 1. oldal »