2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

Mintegy két hónappal az LA Pénztárgép Kft. cégbírósági bejegyzése után a cég máris típusengedélyt kapott a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivataltól (MKEH) az általa forgalmazott, LAP Sento M típusú online pénztárgépére.

Szeptembertõl a NAV a kiskereskedõk minden megmozdulását látni fogja az új e-kasszákon keresztül, amitõl az NGM 45-50 milliárdos bevételt vár. Az Index által megkérdezett boltosok szerint elõfordulhat továbbra is trükközés, a NAV tervei szerint viszont minimálisra csökken a csalások száma és értéke. Sikeres pénztárgépreformra ráadásul európai példa is van.

« 1. oldal »