2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az átlagos magyar keveset sportol és elhízott, pedig a mozgásnak és a sportolásnak nemcsak az egészségre van jótékony hatása. Navracsics Tibor az elsõ Európai Sporthét megnyitóján arról beszélt, hogy a fizikailag inaktív emberek nem csupán az egészségügyi rendszert terhelik meg, de a gazdaságot is visszahúzzák. Az uniós biztos ezután pingpongütõt ragadt.

Az elmúlt négy év reformsorozata miatt törvényszerû volt, hogy sok intézményi, politikai vitánk legyen Brüsszellel - véli a külgazdasági és külügyminiszter. Navracsics Tibor a közrádiónak azt mondta: ha a kötelezettségszegési eljárások számát nézzük, akkor Magyarország az átlagnál jobban szerepelt, mégis képesek vagyunk azt hinni, hogy mi vagyunk a legproblémásabb ország az Európai Unióban. Reményei szerint a viták nem jelentik azt, hogy Magyarország fekete bárány lenne, vagy hátrébb sorolódna a közösségben.

Navracsics Tibornak kell külügyminiszterként Magyarországot "visszavezetnie" Európa közepére - írja a Der Tagesspiegel, mely portrét közölt a külgazdasági és külügyminiszterrõl.

Valószínûleg valamikor a jövõ héten rendkívüli EU-csúcsot tartanak, amelyen az ukrajnai válsággal kapcsolatban konszenzussal kell majd dönteniük a tagországok állam-, illetve kormányfõinek az Oroszország elleni uniós szankciók harmadik szakaszára való esetleges áttérésrõl - közölte kedden Brüsszelben Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország két új fõkonzulátust nyit Németországban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a német külügyminiszterrel hétfõn Berlinben folytatott megbeszélése után.

A kárpátaljai magyarok helyzetérõl, az ukrajnai és a gázai válságról is beszélt a Kossuth Rádióban Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, valamint arról, tárcája hogyan próbálja minél racionálisabban felhasználni az adófizetõk pénzét, és hogy vannak-e feszültségek a minisztériumán belül.

A magyar külpolitika az ukrán válság kitörése óta kiáll a független, demokratikus, a jogállamiságot tiszteletben tartó Ukrajna mellett, amely figyelembe veszi az Európa Tanács szabályozását a nemzetiségi jogokat illetõen - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Hétfõ este 18:30-kor egy olvasónk jelentette nekünk, hogy a dublini járattal megérkezett Budapestre Francis Ciarán Tobin. Az üggyel kapcsolatban Navracsics Tibor is sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: Tobin ezennel megkezdi börtönbüntetését, ami azonban pár napig fog tartani, mivel a márciusban megkötött egyezség alapján ha a férfi kéri a börtönbüntetés Írországba való áthelyezését, akkor ennek útjába a magyar hatóságok nem fognak akadályt gördíteni.

Navracsics Tibor szerint a Kúria devizahitel-szerzõdésekkel kapcsolatos döntésének legfontosabb megállapítása az, hogy széles körû társadalmi problémákat, mint amilyen a devizahitelügy, jogalkalmazással nem, csak jogalkotással lehet kezelni.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság címû mûsorának nyilatkozott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A legérdekesebb kijelentések az MTI összefoglalója alapján:

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a ReGeneráció kormányzati karrierexpón beszélt errõl a a Millenáris Parkban.

Szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugvó felsõoktatási törvényt szeretnének a hallgatók, ezért tüntetnek csütörtökön a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében az oktatási államtitkárság elõtt. A demonstrációt annak ellenére tartják meg, hogy szerdán, a közigazgatási miniszternél tartott egyeztetésen jelentõsen közeledett a két fél álláspontja.

« 1. oldal »