2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az állam által elismert agrár szakképesítések iránt egyre nagyobb érdeklõdés mutatkozik a felnõttképzésben. A képzések és a vizsgák magas száma azonban – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tapasztalatai szerint – nem minõségi, hanem inkább árversenyt eredményez. Ezért az oktatásra és a vizsgaszervezési engedély megszerzésére vonatkozóan lépéseket szorgalmaz a köztestület.

Jövõ péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít – errõl Gyõrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati mûsorában.

Az AGRYA szerint a kamara tiszteletdíjai és kifizetései visszatetszést keltenek.

Eddig 98 százalékban támogatásra kerültek a kamara által véleményezett földadásvételi-szerzõdések.

A sok esõ problémákat okoz az õszi betakarítási, vetési és talaj-elõkészítési munkákban; a napokban lehullott csapadék mennyisége helyenként többszörösen meghaladta a sokéves átlagot, ami az ország minden tájegységében problémát jelent, de eloszlása nagy ingadozást mutat akár egy megyén belül is – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI érdeklõdésére hétfõn.

A meleg és csapadékos nyári idõjárás eltérõen érintette a növényi kultúrákat, az õszi búzára kedvezõtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvezõ hatással volt – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Bajba kerül, aki nem fizet2013-09-28 20:16:01

Mintegy 90 ezer õstermelõ bevallását várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

« 1. oldal »