2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Holnaptól elérhetõ az Otthon Melege Porgram keretében azoknak a listája, akik sikerrel pályáztak mosógépcserére. Július óta 44 ezren pályáztak ilyen támogatásra, a nyertesek energiatakarékos mosógépet vehetnek.

Szerdán indul a mosógépcsere-program, amelyet az Otthon melege program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hirdetett meg, július elsejétõl elsõként a nyugat-dunántúli régióban - Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben - lehet pályázni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat; a projekt elsõ köre ugyancsak hat helyen javítja a közlekedésbiztonságot – közölte a fejlesztési tárca csütörtökön.

Az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramjában április 30-tól lehet pályázni az 5-60 lakásos társasházak energiahatékonysági támogatására – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Meghosszabbította május 30-ig a gépvásárlási határidõt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon melege program háztartási nagygép-csere alprogramjában – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé barnakõszén feltárására és kitermelésére a Dubicsány I. bányatelek területén, valamint szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Már 27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére tavaly szeptemberben meghirdetett Otthon Melege Programban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A Föld Napjáig, április 22-ig meghosszabbította a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település pályázat jelentkezési határidejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) – derül ki a tárca és a Kerékpáros Magyarországért Szövetség szerdai közleményébõl.

Infokommunikációs fejlesztési csomaggal bõvül a szociális alapellátást kiegészítõ Segítõ kezek program, amelyhez mára mintegy 155 önkormányzat csatlakozott országszerte – mondta Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idõsek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztéséért felelõs miniszteri biztosa az MTI érdeklõdésére.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együttmûködve elvégezte a szén-monoxid-mérõk országos ellenõrzését, a termékek csaknem harmada biztonságos - tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

Hajdú-Bihar jelentõs részét lefedõen kereshet gázt két cég.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) módosítja az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, energiamegtakarítást eredményezõ háztartási nagygépek cseréje alprogram támogatói okiratát; a korábban megjelölt háztartási nagygéptõl eltérõ energetikai mutatókkal rendelkezõ gép is beszerezhetõ, és több idõ biztosított a hûtõk, fagyasztók megvásárlására - közölte az NFM csütörtökön.

Még több idõ jut a nyílászárócserére, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidõn belüli benyújtása érdekében módosítja, meghosszabbítja a beruházások befejezésének és a pénzügyi elszámolás határidejét.

Közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját hétfõn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A felsõoktatásban résztvevõ diákok február 17-étõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A gyerekek tudatosságának növelése a célja annak a 100 millió forintos közlekedésbiztonsági pályázatnak, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) és a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) együttmûködésben hirdetett meg általános iskolák számára.

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

A kormány a február elsejével véglegesített formában mûködteti a személyautók útdíjfizetési rendszerét - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A forrás kimerülése miatt február 2-ától határozatlan idõre felfüggesztik a háztartási nagygép-csere pályázatokat, a jelentkezéseket február 3-án 16 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn.

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítõ rendeletmódosítás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Ötezer forinttal megemeli a háztartási gépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjéhez kapható támogatás összegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a pályázati keretösszeget pedig további 107 millió forinttal növeli. A módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

A közoktatásban résztvevõ diákok december 4-tõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-magyarországi régióban, de november 20-án reggel 8 óráig még be lehet adni pályázatokat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán.

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a pályázatok beadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

haon.huBudapest, 2014. október 28., kedd (MTI) – A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatja a lakosságot, hogy az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségébõl adódó technikai okok miatt nem üzemel, a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetõségtõl – közölte a tárca az MTI érdeklõdésére kedden.

« 1. oldal »  Következő »