2018. április 23. Hétfő, Béla.
 
Reszkessetek, könyvelők!2016-02-15 22:16:47

A tervek szerint idén júliusban áll majd fel az új közfelügyeleti hatóság, amely a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán egyeztet majd az új hatóság felállításáról az érintett pénzügyi szervezetekkel.

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A kormány benyújtotta a deviza- és devizaalapú autó- és fogyasztási hitelek forintosításáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Nem lehet a vasárnapi zárva tartás hatásairól érdemleges következtetéseket levonni a z online pénztárgépek adataiból. A NAV-nál vezetett forgalmi adatok ugyanis tartalmazzák a kiskereskedelemben, vendéglátásban és a szállásadásban működő pénztárgépek adatait is.

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt, az üzemanyagoké és a háztartási energiáé csökkent. A kormány szerint, ha kevesebbet költünk például üzemanyagra, akkor többet veszünk másból, és többet spórolunk.

A vizsgált cégek többségénél találtak szabálytalanságot, a munkások több mint felét szabálytalanul alkalmazták, leginkább a feketefoglalkoztatás jellemző.

Fizetésük csaknem egyharmadát kapják meg pluszban a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók. Az emelés július 1-jétől érvényes, tehát a katonák és a rendőrök először augusztusban kapnak emelt összeget. Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók fizetése is emelkedik július1-jétől, a diákhitel kamata pedig alacsonyabb lesz. A szocpol helyébe lépő csokot a korábbinál többféle lakás vásárlására lehet majd igénybe venni, igaz, milliókhoz csak a drágább otthont vásárlók juthatnak majd.

A személyi jövedelemadó (szja) kulcsának 1 százalékpontos csökkentésével párhuzamosan megemelik a családi adókedvezmény és az első házasok kedvezményének összegét, így egy átlagkeresetű kétgyermekes családnak jövőre 116 ezer forinttal több jövedelme lesz – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium – szakmai szervezetekkel egyeztetve – kétéves türelmi időszak bevezetését kezdeményezi a már forgalomba hozott, de az új követelményeknek nem megfelelő, hagyományos gázkazánok felszerelésére – közölte a Magyar Energiahatékonysági Intézet csütörtökön az MTI-vel.

A bankszövetség és a bankok tájékoztatása szerint szerda estig 1 millió 600 ezer banki elszámolásról szóló levelet adtak át a postának – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában.

A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos – mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-i munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.

A nemzetközi gazdasági konjunktúra kibontakozása kedvező hatással járhat a magyar gazdasági növekedés külső feltételrendszerére, javíthatja a jelenlegi, nemzetközi mércével is magas magyar gazdasági növekedés fenntarthatóságát - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentését.

A nemzetközi gazdasági konjunktúra kibontakozása kedvező hatással járhat a magyar gazdasági növekedés külső feltételrendszerére, javíthatja a jelenlegi, nemzetközi mércével is magas magyar gazdasági növekedés fenntarthatóságát - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentését.

A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát – nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére megkezdődött az új jövedéki törvény kidolgozása, a törvényjavaslat várhatóan 2016 tavaszára készülhet el - közölte az NGM jövedéki és ökoadók osztályának vezetője.

Az ellenőrzött munkáltatók 82,8 százalékánál, mintegy 14 ezer foglalkoztatónál talált munkavédelmi szabálytalanságot tavaly a munkavédelmi hatóság, amely az ellenőrzés alá vont munkavállalók mintegy 62,1 százalékát, 210 ezer embert érintette - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának tájékoztatásából.

A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenőrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának tájékoztatásából.

Átmeneti szabályozást léptet életbe a szakképző iskolák felvételi eljárásánál a kormány, miután a februári, szakmaszerkezeti döntésről szóló kormányrendeletben a korábban közzétett tervezethez képest megváltoztak a keretszámok és a képzési irányok - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből, amelyet kedden juttatott el MTI-hez.

A tavaly bevezetett új védjegyrendszer 4 különböző kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedő minősítést szerezhet hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához.

Több mint nyolcszoros a túligénylés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) január 30-án zárult két pályázatán - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

Az idén már az ügyfél választásán múlik, hogy a közigazgatási hatósági eljárásban felmerülő illetéket hogyan fizeti meg, illetékbélyeggel vagy banki átutalással - hívta el a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap.

A jövőben kiszámíthatóan változnak majd az állami kamattámogatást élvező hitelek kamatai is, amelyekre külön jogszabályban meghatározott eltérésekkel vonatkoznak a fair bankokról szóló törvény rendelkezései, mivel azokat speciális feltételekkel nyújthatták, nyújthatják a hitelintézetek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a liftek ellenőrzésének államosítását javasolja.

A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési céljaikra, a megyei jogú városok hét éves irányadó forráskeretéről a 2014 decemberében született kormányhatározat rendelkezik - mondta Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek hétfőn.

Március elsejéig meghosszabbította a kormány az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) próbaüzemét a piaci szereplők javaslataira figyelemmel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
30 napos, adótanácsadó, adózás, áfacsalás, ajándékozási_illeték, alaptörvény, alapvető jogok, alkotmány, alkotmánybíróság, államadósság, Államadósság Kezelő Központ, államosítás, államtitkár, álláskeresés, állástalan, angyal_józsef, áruforgalom, átállás, autóhitel, bank, banki elszámolás, bankok, bankváltás, békekölcsön, Belföldi hírek, béradó, béremelés, bérnövekedés, Bihari hírek, bruttó bérek, cafeteria, családi adókedvezmény, családi kedvezmény, CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY, cukor, devizaadósság, devizahitel, devizahitelek, devizahiteles, Diákhitel, együtt-pm, EIB, EKAER, Elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer, első házasok, emelkedés, építőipar, épületenergetika, EURÓPAI BERUHÁZÁSI BANK, Európai Bíróság, Eurostat, fair bank, fair bankok, fejlesztés, feketemunka, felszerelés, fémlopás, foglalkoztatás, foglalkoztató, foglalkoztatottak száma, fogyasztóvédelem, forgalom, forintosítás, gazdaság, GDP, gyed, gyed extra, gyes, gyógyszerár, határidő, hatezres illetékplafon, hitel, hosszabbítás, illeték, infláció, ingyenes készpénzfelvétel, iskola, január, jogsértés, jövedéki törvény, kamat, kamattámogatásos hitel, kaszinó, kereskedelem, készpénzfelvétel, kiskereskedelem, Klik, kölcsöntörlesztés, kondenzációs gázkazánok, könyvelő, kormány, KÖZFELÜGYELETI HATÓSÁG, Központi Statisztikai Hivatal, közszféra, közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer, KSH, különadó, lakáscafeteria, lakáshitel, Lakhatási támogatás, levél, lift, magánnyugdíjpénztár, Magyarország, március, Máv, megyei jogú város, mezőgazdaság, módosítás, mosógép, munka, munkabér, munkahelyi baleset, munkáltató, munkanélküliség, munkaügyi hatóság, munkaügyi jogsértés, munkavállaló, munkavédelem, munkavédelmi szabálytalanság, NAV, nemzetgazdasági minisztérium, női foglalkoztatás, nők, nőttek a bérek, nyári fesztiválok, nyelvoktatás, nyesz, nyugdíj, nyugdíjas, nyugdíjkifizetés, OGY, oktatás, önkormányzatok, online kassza, online pénztárgép, online pénztárgépek, online termékek, pályázat, pénztárgép, Pénztárgépek, pénzügy, pénzváltó, próbaüzem, PSZÁF, Rákossy Balázs, reálhozam, reklám, reklámadó, rekordév, SMSZ, stressz, Szabó Máté, Szakképző iskola, személyi jövedelemadó, szép-kártya, szerencsejáték, szja, szocpol, születés, támogatás, törvény, Trade Controll, tranzakciós illeték, tranzakciós_illeték, tulajdonjog, túligénylés, türelmi idő, türelmi időszak, turizmus, Varga Mihály, vasárnap, Vasárnapi pihenőnap, vasút, végkielégítés, versenyszféra, vonat
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!