2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Több mint 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria, vagyis az, hogy a cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, vagy lakásvásárlását - hívja fel a figyelmet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tavaly májusban megkötött koncessziós szerzõdések alapján az idén nyolc kaszinó mûködhet Magyarországon, ezek után 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétellel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2015-ben - közölte a tárca az MTI megkeresésére.

Bár az ügyfelek online megrendelhetik a számukra szükséges termékeket, azok kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg - erõsítette meg az MTI érdeklõdésére kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Év végéig 2134 álláskeresõ vette igénybe a 2012. októberétõl elérhetõ lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklõdésére.

A fair bankokról szóló törvény jelentõsen erõsíti a pénzügyi szektorban a fogyasztóvédelmet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelõs helyettes államtitkára a Privátbankár.hu portál Pénzügyi tudatosság fórum címû szakmai konferenciáján.

A magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó új szabályozás hatálya nem lesz visszamenõleges - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

A korábban késedelembe esett devizahitelesek, ha az elszámolás után képesek törleszteni tartozásukat, akkor ugyanazon szabályok alapján dönthetnek a devizahitel megtartásáról, mint a rendesen fizetõ ügyfelek - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI kérdésére.

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyûlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezõen befizetett tagdíjakból származó, a jövõbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A magyar gazdaság 2013 második negyedévétõl kezdve emelkedést mutat, a minisztérium szerint a tendencia tovább folytatódik és a kedvezõ harmadik negyedéves adatnak köszönhetõen az éves növekedés az NGM hivatalos õszi 3,2 százalékos elõrejelzését is meghaladhatja.

Egyszerûsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetõséggel, nem kell visszavonnia az elõzõ banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Év végére a GDP 75 százaléka alá csökkenhet az államadósság, miután az adósságmutatóban, a GDP arányában 1,7 százalékpontos csökkenés várható - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

NGM: sikeres a gyed extra2014-11-09 09:52:17

Sikeres a gyed extra, az intézkedés hatására ugyanis szeptemberben már csaknem 15 ezer édesanya dolgozott gyed vagy gyes mellett heti több mint 30 órában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Nem attól lesz versenyképes az EU, ha az országok azonos szabályok szerint tevékenykednek, hanem az egyes tagállamok saját versenyképességének együttese adja ki a közösség versenyképességét - mondta a tárca helyettes államtitkára az Országgyûlés európai ügyek bizottságának hétfõi ülésén.

Magyarország nyolc hónapja listavezetõ a nõi munkanélküliség csökkentésében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap az MTI-vel.

A kormány 2015. január 1-jével elektronikus közúti áruforgalom-ellenõrzõ rendszert (Trade Controll) vezet be az áfacsalások megakadályozására. A rendszer célja az áruk útjának nyomon követésével annak megelõzése, hogy Magyarországon az adóhatósághoz elõzetesen nem bejelentett áruk kerülhessenek forgalomba.

Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nõ dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.

A Nemzetgazdasági Minisztérium elõrejelzése szerint az államadósság az idén a vártnál alacsonyabb, a GDP 76,9 százaléka lehet, a GDP 3,1 százalékkal nõ, és tartható a GDP-arányos 2,9 százalékos hiánycél.

Az európai uniós tagállamok közül Magyarországon nõtt a legjobban, 3,1 százalékkal a foglalkoztatás 2014 második negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az elmúlt idõszak adatai azt mutatják, hogy beértek a kormány aktív iparpolitikájának eredményei és a kabinet a jövõben is a termelõszektor megerõsítésével, aktív iparpolitikával szeretné tartósan fenntartani a magyar gazdaság jó teljesítményét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a friss ipari termelési adatokat kommentálva.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint "az igazságosabb közteherviselés miatt bevezetett" reklámadótörvény világos, rövid és egyszerû, a szabályokat csak nagy nehézségek árán lehet félremagyarázni; a reklám közzététele adóköteles, ha a közzététel a törvényben meghatározott platformon valósul meg, adót 500 millió forint feletti reklámbevétel után kell fizetni.

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nõk aránya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

A vállalkozások szeptember 1-jétõl már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedõ mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 3,1 százalékra emeli az idei GDP-prognózisát - közölte Varga Mihály.

A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nõtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelõ családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  Következő »