2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Hivatalos, új makrogazdasági elõrejelzést a 2015. évi költségvetési törvény benyújtásával párhuzamosan publikál a kormány, a következõ idõszak folyamatait is figyelembe véve - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI kérdésére.

Júniusban ismét látványosan, 7,6 százalékkal nõtt a vendégforgalom, amiben ezúttal a külföldi vendégéjszakák erõteljes bõvülése is komoly szerepet játszott; a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint szép kilátásokat vetít elõre az év egészére, hogy az elsõ hat hónap teljesítménye a tavalyi rekordév felett alakult.

Összesen 415 millió forintot csoportosított át a kormány a kiemelkedõ turisztikai vonzerõvel rendelkezõ nyári könnyûzenei fesztiválok egyedi támogatására - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Összesen 415 millió forintot csoportosított át a kormány a kiemelkedõ turisztikai vonzerõvel rendelkezõ nyári könnyûzenei fesztiválok egyedi támogatására – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklõdésére szerdán.

Az Államadósság Kezelõ Központ (ÁKK) csütörtökön megkezdte az önkormányzatoktól idén átvállalt 403,6 milliárd forintnyi devizahitel mintegy egynegyedének, 107 milliárd forintnak az elõtörlesztését – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

500 iskola kerül az NGM-hez2014-07-28 14:28:44

A tárca várhatóan szeptemberben megalakuló háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal (NSZFH) felel majd szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, szakmai irányításáért - írja a Magyar Nemzet.

500 iskola kerül az NGM-hez2014-07-25 12:57:46

A tárca várhatóan szeptemberben megalakuló háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal (NSZFH) felel majd szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, szakmai irányításáért - írja a Magyar Nemzet.

Bevált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tavaly kidolgozott szabályozás: csökkent a fémlopások száma, és átláthatóbb lett a fémkereskedelmi szektor – errõl az NGM és a MÁV közös közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az ipar egyre több embernek nyújt stabil megélhetést, áprilisban szinte az összes feldolgozóipari ágazat jobban teljesített, az év elsõ négy hónapjában pedig minden régióban bõvült az ipar, tehát földrajzilag és szerkezetében is egészséges volt az ipari növekedés.

A vártnál kedvezõbb elsõ negyedéves GDP-adatok tükrében Magyarország 2014-es növekedése 0,3-0,6 százalékpont feletti mértékben is meghaladhatja a konvergenciaprogramban prognosztizált 2,3 százalékos mértéket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a részletes elsõ negyedéves GDP-adatok közzététele után.

A bizottsági ajánlások nem veszik figyelembe a magyar gazdaság elmúlt évben bekövetkezett vitathatatlan javulását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottság hétfõn közzétett 2014. évi országspecifikus ajánlásaira reagálva.

Már csaknem 85 ezer online pénztárgép üzemel, szerdáig azonban további jelentõs emelkedésre számít az adóhivatal, akkor jár le ugyanis az állami támogatás igénybevételének határideje – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel. Újabb határidõ-hosszabbítást nem terveznek.

Üzemszerûen beindult az onlinepénztárgép-rendszer, már 65 ezer gép üzemel, a NAV-hoz pedig 152 millió bizonylat érkezett eddig 353 milliárd forint bruttó értékben – közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.

A paksi bõvítéssel kapcsolatos orosz hitel után kamatot csak azt követõen kell fizetnie Magyarországnak, hogy valamekkora finanszírozást már lehívott, és csakis a már lehívott összeg után - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel pénteken. Orbán Gábor egyben megerõsítette, hogy a paksi bõvítésre az orosz féllel kötött pénzügyi megállapodásban rögzített finanszírozási konstrukció rendkívül kedvezõ magyar szempontból.

Idén 13 milliárd forinttal segíti a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A vissza nem térítendõ támogatás fejében azt kell vállalniuk, hogy az új munkahelyeket legalább két évig megtartják, a beszerzett eszközöket és a létrehozott kapacitást pedig három évig mûködtetik. A pályázatokat a beruházás helye szerinti kormányhivatal munkaügyi központjához lehet benyújtani jövõ péntekig, február 14-ig.

Az Együtt-PM nemrégiben nyilvánosságra hozott programjában 2018-ra Magyarországon 1 millió 751 ezer nõi foglalkoztatott szerepel. Szalai Piroskának, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs miniszteri biztosának elemzése szerint a pártszövetség azt szeretné, ha a jelenleginél kevesebb nõnek lenne munkája hazánkban - olvasható az NGM hétfõi közleményében.

A nemzetgazdasági tárca szerint nem lehetetlenül el a nyelvi magánoktatás, amennyiben a magántanárok a piaci alapú mûködést választják, a továbbiakban is szabadon, tehát kaució és engedélyeztetés nélkül végezhetik tevékenységüket.

Még nincs végleges döntés a cukor fordított adózásáról, az Európai Bizottság még csak a sürgõsség kérdésében döntött, és nem a fordított adózás kiterjesztésérõl. A magyar kormány folytatja az intenzív tárgyalásokat Brüsszellel és ha szükséges, új kérelmeket nyújt be - válaszolt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfõn az MTI-nek.

Az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szeretné felgyorsítani a kasszacserét, az átállás végsõ határideje nem változik, de a tárca még a héten megjelenõ rendeletében szigorú határidõket szab a forgalmazók és a gyártók számára is - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfõn Budapesten az Európai Kereskedelem Napján, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nem tervezi az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésére vonatkozó határidõk megváltoztatását, vagyis a kormány korábbi döntésének megfelelõen a PC alapú, úgynevezett nagykasszák átállításának végsõ határideje 2013. december 31. - közölte a minisztérium kedden az MTI érdeklõdésére azután, hogy a Népszabadság hétfõn piaci forrásokra hivatkozva azt írta, jövõ májusra módosulna az online pénztárgépekre való átállás határideje.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken nyújtotta be az Országgyûlésnek a jövõ évre vonatkozó adótörvény tervezetét.

Jövõre módosul a fogyasztóvédelmi törvény: az új javaslat azzal erõsíti a kiszolgáltatott fogyasztók jogait, hogy a hatóság már elsõ esetben bírságot szabhat ki, ha idõsekkel vagy fogyatékossággal élõkkel szemben jogsértést tapasztal - közölte a (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Pénztárgépek – NGM: 30 napos türelmi idõt ad a NAV
Budapest, 2013. augusztus 26., hétfõ (MTI) – Harminc nap türelmi idõt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedõk a megfelelõ pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétõl 30-áig csak azt ellenõrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedõk.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint folytatódik a nyári hónapokban is a turizmus idei évre jellemzõ növekedése, a jó eredményekben a Széchenyi Pihenõ Kártya (SZÉP Kártya) kulcsszerepet játszik: júniusban 6,4 milliárd forintot, júliusban pedig közel 10 milliárd forintot költöttek el a kártyabirtokosok turisztikai és vendéglátó-ipari vállalakozásoknál.

Nem kell megfizetni az EHO-t olyan befektetések után, amit nem az Szja törvény 65. §-a szabályoz tájékoztatta lapunkat az NGM. Ilyen a TBSZ és a NYESZ-en tartott megtakarítás is, ami lehetõséget nyújt arra, hogy megússzuk a 6 százalékos adót abban az esetben, ha legalább 3 évig a bankban tartjuk a pénzünk.

« Előző « 3. oldal »  Következő »