2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Ismét megnyíltak a pályázatok az Erzsébet-program keretében. Nyugdíjasok fürdõbelépõkre és szálláshelyekre pályázhatnak.

Két magyar nyugdíjas is kap akkora nyugdíjat havonta, amibõl többhetes tengerentúli utazás is kifizethetõ. Az átlagnyugdíj Magyarországon 117 ezer forint körül van. Novemberben összesen 2 millió 18 ezer 758 fõ kapott nyugellátást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya bûnmegelõzési elõadást tartott idõskorúak részére.

Konzultációt indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nyugdíjasokat gyakran megtévesztõ termékbemutatók ügyében.

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyûlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezõen befizetett tagdíjakból származó, a jövõbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Ingyen utazhatnak a szlovák vasúton a 15 évnél fiatalabbak, a diákok és a nyugdíjasok – a pozsonyi kormány még októberben döntött errõl. A kedvezmény nem csak a szlovák állampolgárokra érvényes, a külföldi, így a magyar nyugdíjasokra és diákokra is vonatkozik.

Az ONYF a következõ hónapokban négyszázezer levelet küld ki adategyeztetésre, amivel a majdani nyugdíjszámítást szeretnék gördülékenyebbé tenni. Az adategyeztetés elõbb-utóbb mind az ötmillió biztosított eléri – de ez még nem az egyéni számlarendszer.

A magyar nyugdíjasok mindössze ötödakkora összeget költenek üdülésre, mint az európai átlag – derül ki a CIG Pannónia életbiztosító legfrissebb, hazai és nemzetközi statisztikákat feldolgozó elemzésébõl.

Az elmúlt napokban ugrásszerûen megnõtt a koruknál fogva hiszékenyebb és kiszolgáltatottabb fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma - figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

XII. alkalommal került sor 2013. szeptember 26-án, Zsákán a Mûvelõdési Házban a Mihálynapi Nyugdíjas Találkozóra, valamint a Segíts és támogass!” Alapítvány keretén belül, az idõsek értékeinek felszínen tartása végett a „NAGYMAMA SÜTIK” reprezentációjára.

Pandúrból rabló. Csaknem 3 millió forintot zsákmányolt az a 42 éves nyugdíjas rendõr alezredes, aki még kedden délelõtt rabolta ki egy játékpisztollyal a jakabszállási takarékszövetkezetet.
« 1. oldal »