2022. szeptember 25. Vasárnap, Eufrozina.
 

Lángossal fogadták a debrecenieket Konyáron, de nem ez volt az egyetlen érdekesség. Megye II., déli csoport, szombat.

Miközben a gazdatársadalom elöregedése egész Európában probléma, számtalan oka lehet annak, hogy a cég apáról fiára projektek kétharmada zsákutcába jut. Van példa arra, hogy az elsõ generációs vállalkozók saját gyermekük nem lévén, kénytelenek „idegen kézbe” adni a családi gazdaságot, miként hallani olyan történetekrõl is, hogy bár a famíliának több gyermeke is van, közülük valahogy egyiket sem hozza lázba a mezõgazdálkodás ötlete. És mi történik akkor, ha van saját gyerek, még érdekelné is a szülõk biznisze, de a fiatal képességei szabnak korlátot a farmgazdaság átvételének? Aki ezekre az objektív körülményekre nincs tekintettel, az bizony könnyen megismerkedhet a (családi) csõd intézményével.

A helybelieknek természetes, az átutazóknak különleges – két épület hívja fel magára a figyelmet a bihari faluban.

Vendégek Ausztriából, visszajáró fiatalok, remekbe szabott fõzõkonyha.

Kifõzték a Sárréten2015-04-28 08:00:41

Szentgyörgy-napi kihajtással kezdõdött, mára ezres forgataggá vált a Sárrét Íze Fesztivál.

Mûvészetekkel ismerkedtek, mûvészetekbõl adtak számot a kisdiákok.

A települést nem csak kastélyáról és fesztiváljáról ismerik, hanem drótkerítésérõl is.

Közvilágítás LED-del2015-02-14 10:13:22

Tavaszra Nagyrábén is elvégzik a közvilágítás korszerûsítését, önerõbõl. A település 680 lámpatestének hagyományos izzóit LED fényforrásokra cserélik. A beruházással energiát és pénzt takarítanak meg.

A püspökladányi és a biharnagybajomi rendõrök Nagyrábén elfogtak négy helyi férfit.

Emléktábla-koszorúzással, kiállításmegnyitóval, helyi hangversennyel köszöntötték a magyar kultúra napját.

A komádi gazda két év pereskedés után jutott hozzá a harmincmillió forintjához.

Egyre erõsödõ, bõvülõ kapcsolat alakul ki a Berekfürdõn és a Nagyrábén élõ, alkotó mûvészek között. Ennek újabb állomását jelenti a csütörtökön este megnyitott kiállítás.

A képzelet varázspálcája2014-05-01 07:47:44

A kiállított rajzok hangulatos hátteret adtak a versmondóknak.

A Sárrét ízei2014-04-28 10:27:52

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

A Sárrét ízei2014-04-27 10:34:20

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt a vendég a sárréti kistelepülésen szombaton az egyszerre tartott X. Szent György-napi vigasságokon és a VIII. Sárrét Íze Fesztiválon.

Nagyrábén régi hagyomány, hogy irodalmi mûsorban emlékeznek meg a költészet napjáról. Április 11-e, József Attila születésnapja 1964-tõl ünnepnapja a verskedvelõinek.

Az emlékhely üzenete2014-03-21 13:26:47

Nagyrábén hagyományosan a szervezték meg az 1848. március 15-rõl való megemlékezést.

Mi szemnek, léleknek ingere2014-02-05 10:30:19

A kultúra sokszínûsége és egysége mind megmutatkozott a rendezvényen.

A magyar nyelv napján a település mûvelõdési házában rendezett bensõséges ünnepséggel emlékeztek a 110 éve született Szûcs Sándorra.

Sinka István versei nyelvezetét, ízét, színét, minden szépségét a bihari föld adta, a bihari tájak és csillagok színezték, az õsi múltba visszatekintõ lelkiség formálta. Rajta kívül kevesen tudták olyan varázzsal megénekelni a pásztorok világát, a táj és az ember sorsát, mint õ.

 

Magyaros ízek, a hagyományhoz híven
Nagyrábé - Senki sem maradt éhen, a hetedik alkalommal megrendezett Sárrét íze fesztiválon.

 

 

 

Segítik a hazai vállalkozásokatNagyrábé – A húsboltot, feldolgozóüzemet és vágópontot az agrárminiszter adta át.

 

2013. január 29-én szép számú közönség gyûlt össze a Kossuth Lajos Mûvelõdési Házban, hogy a magyar kultúra-napi gazdag nagyrábéi programján részt vegyen.

A  Kisebbségek Napján - 2012.december 18- án -  a Nagyrábéi Mûvelõdési Házban Kocsis Csaba nyitotta meg Gombos Ferenc fotómûvész kiállitását.


Nagyrábé – A romániai Nojorid és a megyénkbeli Nagyrábé község önkormányzata 1.7 millió Euró pályázati összegbõl valósíthatta meg a határmenti övezet szállítási infrastruktúrájának javítását Nagyürögd és Nagyrábé között.

« 1. oldal »  Következő »