2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egy különleges szerkezet segítségével ismét képes valamennyire látni egy veterán brit katona, aki három évvel ezelõtt vakult meg - közölte hétfõn a brit média. A szerkezet egy sajátos nyalóka, amit értelemszerûen a páciens nyelvére helyeznek.

Sikerült David Beckham mûtétje, és a 34 éves angol focista jól van - közölte hétfõn az operációt végzõ sebész fõorvos a finnországi Turku városának kórházában. Dr. Sakari Orava azt mondta, hogy Beckham ballábának Achilles-ina teljesen elszakadt.
Szabadon engedték fogva tartói a március elején elrabolt brit kisfiút Pakisztánban - közölte kedden a brit diplomáciai fõképviselet Iszlamabadban. Az öt éves gyerek a családjával érkezett üdülésre az ázsiai országba.
Az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni, hogy ittas személyzettel a fedélzetén felszálljon egy repülõgép, amely a Krím-félszigetrõl Kijevbe tartott.
Hõsként ünnepelnek egy kisfiút egy amerikai kisvárosban. A szülõkre fegyveres rablók támadtak. A hétéves gyerek azonban nagyon bátran viselkedett. Testvérével együtt bezárkózott a fürdõszobába és felhívta a rendõröket.
Ordítozott az olasz miniszterelnökkel egy újságíró Rómában, egy sajtótájékoztatón, anélkül, hogy engedélyt kapott volna arra, hogy kérdezze Silvio Berlusconit.
Dzsihád-harcosokat verbuvált az interneten egy amerikai nõ! Az amerikai hatóságok szerint egy szõke hajú, kék szemû, 46 éves nõ áttért az iszlám hitre. A világhálón iszlamista szélsõségeseket toborzott, hogy megöljenek egy svéd rajzolót.
Rekordszámú, 237 jelölt van a 2010-es a béke Nobel-díjra - közölte szerdán az oslói Nobel-intézet. A jelöltek között kínai ellenzékiek és az internet alapítóinak nevei is szerepelnek 38 szervezet mellett. Sõt, még a Nemzetközi Ûrállomás is jelölést kapott.
„Csoda” történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az elõzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.
Megdöntötte a „fagyos vízben állás” rekordját egy orosz férfi. A csak voronyezsi Rozmár-nak becézett Vlagyimír Dadakin 100 percet töltött el mozdulatlanul a jéghideg vízben. Közben odakinn -6 fok volt.

Szökõár-figyelmeztetés keltett riadalmat Chilében, miután két erõs utórezgés rázta meg a dél-amerikai ország középsõ részét. A természeti katasztrófa túlélõi a tengerparti településekrõl a magasabb területekre menekültek.
Halál a hajón2010-03-04 18:08:39
8 méter magas hullám csapott le egy tengerjáró hajóra a Földközi-tengeren. A luxushajó fedélzetén ketten meghaltak, hatan pedig megsebesültek.
100 millió eurós segélyt ad az Európai Unió a fölrengés sújtotta Haitinek - közölte kedden az Európai Bizottság fejlesztési biztosa. Andris Piebalgs azt mondta, hogy az összeget iskolák, utak, közhivatalok újjáépítésére és a közalkalmazottak bérezésére kell fordítani.
Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...
Éhezõ chileiek felgyújtottak két élelmiszerüzletet a dél-amerikai ország második legnagyobb városában, a szombati földrengés által legsúlyosabban érintett Concepcionban.
Újabb malõr a Toyotánál2010-03-02 10:27:50
Önként rendbe hozza 1,3 millió, Észak-Amerikában forgalmazott autóját a Toyota, mert a jármûvekbõl szivárog a motorolaj. A cég anyaországi szóvivõje kedden azt mondta, hogy értesítették a kereskedõket és a tulajdonosokat.
A Nyugat-Európán végigsöpört hurrikán erejû széllökésekkel kísért vihar már legkevesebb 53 ember halálát okozta. A Xynthia névre keresztelt ítéletidõ Portugália, Spanyolország, és Franciaország után ...
Elérte a Pó folyót az olajszennyezõdés, amely egy Monza közelében lévõ tárolóból származik. A rendõrség szerint ismeretlenek megnyitottak több tartályt, és így csaknem 600 ezer liter benzin és gázolaj került a vízbe.
Ki kellett üríteni azt a bevásárlóközpontot, ahol a világ legnagyobbnak tartott akváriuma található csütörtökön, miután a többféle tengeri állattal, köztük cápákkal teli medencébõl szivárogni kezdett a víz ...
Több száz embert evakuáltak Spanyolország délnyugati részérõl a heves esõzések miatt, amelyek következtében a Guadalquivir folyó kilépett a medrébõl. Az andalúziai térségben négyszáz lakóépületet fenyeget közvetlenül az áradás.
Izland uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését javasolta szerdán az Európai Bizottság, amely szerint a szigetország megfelel az EU fõbb politikai, gazdasági és jogrendi kritériumainak, így nincs komolyabb akadálya, hogy megkezdje a közeledést a közösséghez.
« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 21 Következő »