2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A Richter-skála szerinti 6,3-as erõsségû földregés rázta meg hétfõn a Brazília és a Peru között határvidéket - közölte az Egyesült Államok Földtani Intézete, ...
Hitler rózsaszínben2010-05-25 10:29:54
Meghalt a Slipknot gitárosa2010-05-25 09:55:44
Holtan találták egy amerikai hotelszobában a Slipknot nevû, Grammy-díjas amerikai metál zenekar basszusgitárosát - jelentette hétfõn az amerikai sajtó.
Tombol a lengyel ár2010-05-25 09:02:20
Rendkívüli ülést hív össze keddre a szlovák parlament a magyar állampolgársági törvény módosítása miatt. Errõl hétfõi ülésén határozott ...

A személyzethez nem tartozó idegenek is tartózkodtak a lengyel kormánygép pilótafülkéjében, mielõtt az a lengyel elnökkel, hitvesével és más magas rangú utasokkal a fedélzetén április 10-én lezuhant Szmolenszknél - közölte szerdán Moszkvában az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) elnöke.

Gyerekhalál a tornateremben2010-05-19 12:47:36
Egy dél-ukrajnai iskolában, testnevelés óra közben összeesett és meghalt egy 15 éves fiú - adta hírül szerdán a Szevodnya címû lap hírportálja. Osztálytársai szerint soha nem volt gond az egészségével.
Sikerült bizonyos mennyiségû olajat és gázt befogniuk a szakembereknek egy csaknem két kilométer hosszú csõbe a Mexikói-öbölben elsüllyedt fúrótoronyból vasárnap.
Az ûrtörmelékkel kapcsolatos aggodalmak ellenére sikeresen összekapcsolódott vasárnap az Atlantis amerikai ûrsikló az épülõ Nemzetközi Ûrállomással. A 25 éves ûrsiklónak ez az utolsó útja, amint visszatér, tartalékállományba kerül.
Eredménytelen volt vasárnap a mentõosztagok igyekezete, hogy megtalálják Suriname dzsungelében azt a nyolc embert, akik szombaton zuhantak le repülõgépükkel, Francia Guyana határvidékénél.
A korábbi hírekkel ellentétben van túlélõje a Tripoli repülõterén szerdán történt repülõszerencsétlenségnek, amelyben több mint száz ember halt meg.
Hét kisgyerek, és egy óvónõ meghalt, valamint 12-en megsebesültek szerdán a kínai Saanhszi tartományban, amikor egy férfi egy húsbárddal támadt egy óvodára.
Formálódik az új, konzervatív-liberális koalíciós kormány Nagy-Britanniában, ahol kedden este a konzervatív David Cameron kapta meg a kormányalakítási megbízást II. Erzsébet brit uralkodótól.
Ezúttal víz alatt, vegyszer befecskendezésével próbálják semlegesíteni a tengerbe szivárgó kõolajat a Mexikói-öbölnél, ahol 3 hete omlott le egy fúrótorony.
Hat ember meghalt, és 57-en megsérültek az Egyesült Államok középsõ területein kialakult tornádók miatt. A viharok házak tetejét sodorták le, egész épületeket döntöttek romba.
Kirúgtak állásából egy tajvani mozdonyvezetõt, miután elaludt a fülkéjében - adta hírül hétfõn a helyi sajtó. Csak a biztonsági rendszernek köszönhetõ, hogy nem történt tömegtragédia.
A dél-koreai védelmi miniszter hivatalosan is megerõsítette azokat a múlt heti sajtóértesüléseket, miszerint robbanóanyag nyomait mutatták ki a március végén elsüllyedt hadihajón.
Hajnalba nyúló tanácskozásukon az Európai Unió pénzügyminiszterei megállapodtak Brüsszelben egy új, európai pénzügyi alap létrehozásán, amelyet azoknak az országoknak kínálnak fel, akik bajba kerülnének a görög válság miatt.
Az iráni fõváros koldusai nagyjából 1500 dollárt, azaz 310 ezer forintot „keresnek” havonta - számolt be a Mehr hírügynökség kedden, emlékeztetve, hogy ez az országban érvényben lévõ minimálbérnek nagyjából az ötszöröse.
« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 21 Következő »