2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Helyi idõ szerint csütörtök déltõl - közép-európai idõ szerint délután 1 órától - meghatározatlan ideig nem indítanak és nem fogadnak járatokat a londoni repterek.
Kábítószert fogtak Spanyolországban is egy teherautóban, amely látszólag a dél-amerikai Dakar rali kísérõ kamionja volt. A versenyben részt is vett, a végén azonban kábítószerrel pakolták meg, és hajóra tették.
Öten ember meghalt, öten pedig megsebesültek, amikor fényes nappal lövöldözés tört ki a népszerû üdülõhelyen, a mexikói Acapulcóban - közölte a helyi rendõrség csütörtökön.
Nyolcszáz embert kellett kitelepíteni egy izlandi gleccser közelébõl, ahol kitört egy vulkán. A polgári védelem egyik geofizikus tanácsadója szerint a kitörés ereje egyelõre gyenge.
#
Németország történelmének legnagyobb drogfogása. Hamburg kikötõjében egy Paraguay-ból érkezett konténerben 1,3 tonna kokaint találtak.
A legfrissebb adatok szerint már majdnem 250 halottja van a földcsuszamlásokat és áradásokat okozó heves esõzéseknek Rio de Janeiro város környékén - közölték szerdán brazil tisztségviselõk.
Nagyjából ötvenezer ház semmisült meg a 31 halálos áldozatot követelõ heves esõzések miatt az indiai Nyugat-Bengál államban - közölte szerdán az állam egyik minisztere. A sérültek száma egyelõre nem ismert.
Egyelõre nem tudnak magyar sérültrõl az olaszországi vonatbalesetben. A milánói konzul az RTL Híradónak azt mondta: folyamatosan kapcsolatban áll a külképviselet a hatóságokkal.
Hétfõ délelõtt 10-kor két percre megállt az élet Izraelben, amikor megszólaltak a szirénák. A zsidó államban így emlékeztek a Holokausztra, a több mint hatmillió meggyilkolt emberre.
Sztárok segítenének a haiti földrengés túlélõinek. A columbiai híresség, Shakira, és az amerikai Oscar-díjas színész, Sean Penn együtt látogatott Port-au Princebe.
Meghalt az egyik kislány a márciusban szétválasztott brazil sziámi párból - közölte hétfõn az operációt végzõ orvoscsoport vezetõje. A bejelentés szerint az egyéves Maria Luiza szervezete nem tudott megbirkózni a megterhelõ mûtét hatásaival.
Elvontatták hétfõn a Nagy Korallzátony közelébõl a kínai teherhajót, amely több mint egy hete feneklett meg, környezeti katasztrófával fenyegetve a világörökség részének nyilvánított gigantikus koralltelepet, és annak ökológiai rendszerét.
Szombaton helyezik végsõ nyugalomra Lech Kaczynski lengyel államfõt, egy héttel azután, hogy életét vesztette egy oroszországi repülõgép-szerencsétlenségben - írta hétfõi számában a Gazeta Wyborcza.
További túlélõk után kutatnak a mentõcsapatok az elárasztott és sárlavinák által sújtott Brazíliában. Az áldozatok száma eközben elérte már a 145-öt, ráadásul ebbe nem számolták bele a hatóságok azt a hatvan embert,

A legfrissebb adatok szerint 68 ember vesztette életét a kirgizisztáni fõvárosban zajló tiltakozó megmozdulásokon - közölte csütörtökön a biskeki Egészségügyi Minisztérium.
Több millió vegyvédelmi felszerelés szétosztását kezdték meg kedden Izraelben - közölte az ország védelmi miniszterének helyettese. Matan Vilnai azt mondta: nincs azonnali és közvetlen fenyegetés.
Csak végsõ esetben, szélsõséges körülmények kialakulása esetén használna atomfegyvert az Egyesült Államok - közölte kedden az amerikai elnök.
Ártatlannak vallotta magát kedden az amerikai Hampshire bíróságán három középiskolás, akiket azzal vádolnak, hogy terrorizáltak és szexuális kapcsolatba rángattak bele egy 15 éves lányt, ...
Nyolc év kényszermunkára ítéltek egy amerikai férfit szerdán Észak-Koreában, amiért a vád szerint illegálisan lépett be az országba, és amiért - meg nem nevezett- ellenséges tevékenységet folytatott.
Csökkent a természeti katasztrófa veszélye az ausztráliai Nagy-korallzátonynál, amelynek közelében a hétvégén megfeneklett egy kínai teherhajó.
« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 21 Következő »