2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Hatvanmillió forint értékû egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy olyan Szabolcs megyei betegszállító vállalat, amely fõként Hajdú-Biharban és Békésben tevékenykedett.

Nyakunkon a határidõ2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelnyelvi tolmácsok bevonásával segíti a hallássérült adózók személyijövedelemadó-bevallási kötelezettségének teljesítését – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését az szja-bevallás elkészítésében.

Karbantartás miatt csütörtök este 10 órától péntek reggel 6 óráig nem lesz elérhetõ a kormányzati portál és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások, ez idõ alatt az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) elsõdleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk “feketén”, azaz bejelentés nélkül alkalmaz, a következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat, de például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is – figyelmeztet az adóhatóság a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Több szabálytalanságot is feltárt már az éles üzemben mûködõ Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenõrzõ Rendszer (ekáer) – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Februárban 4818 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

Februárban 4818 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

Ismét elérhetõ az ekáer-rendszer, amely kedd este néhány órán keresztül nem mûködött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedd éjszaka közzétett rendkívüli közleménybõl.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányosan jár el azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdõ pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidõben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek - válaszolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI szerdai megkeresésére.

Az adóhatóság revizorai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni vállalkozók ellenõrzésére, és fókuszban marad az internetes kereskedelem is, a pénztárgépek használatát pedig a "segítõ" ellenõrzés helyett a kockázatelemzésen alapuló váltja fel - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Összesen 625 étel- és ital-automatát jelentettek be múlt péntekig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV); a bejelentést március 31-éig minden üzemeltetõnek meg kell tennie, a berendezések regisztrációs számot kapnak - közölte a NAV kedden az MTI megkeresésére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban márciusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Az online kasszák szervizének elsõdleges feladata az illegális beavatkozások kiszûrése és feltárása. Emellett a szakemberek ellenõrzik, és szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenõrzõ egység akkumulátorát is.

2015. január 1-tõl tovább szélesedett az országos illetékességgel intézhetõ ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, melynek célja, hogy az adózók számára egyszerûbbé, könnyebbé és gyorsabbá váljon az ügyintézés.

Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenõrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivõje kedden az MTI-vel.

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitõl a visszaélések hatékonyabb kiszûrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folytatja az elmaradt kamarai hozzájárulások beszedését, elõször a 2012 óta nem fizetõ cégek számláiról emelik le a tartozásokat - közölte az adóhatóság az MTI-vel.

Közeledik december 20-a, az adófeltöltési kötelezettség határideje - hívja fel a figyelmet a PwC hírlevelében.

A nappali tagozaton tanuló nagykorú magyar állampolgár a tanulói, hallgatói jogviszony kezdetétõl diákigazolványa lejárta után még 45 napig jogosult egészségügyi szolgáltatásra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az errõl szóló döntést rögzítõ jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság az MTI érdeklõdésére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 21-tõl megkezdte a 2013-as folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

« 1. oldal »  Következő »